Breakfast, Recipes

Chocolade Hazelnoot Havermoutpap

De winter is altijd perfect voor warme havermoutjes als ontbijt. Ik vind het altijd leuk om te variëren, zoals met de Havermoutpap met stoofperen van een aantal jaar geleden of de frisse Roze Havermoutpap. Deze keer heb ik een recept die iets minder gezond is, maar wel echt super lekker. Ik kreeg van Bonne Maman de hazelnootspread en wist meteen wat ik daarmee wilde doen: deze heerlijke havermoutpap maken.

Benodigdheden voor 1 ontbijt:

  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 150 ml amandelmelk
  • Wat frambozen en blauwe bessen (of ander fruit naar keuze)
  • Handje hazelnoten, gehakt
  • 1/2 eetlepel hazelnootpasta van Bonne Maman

Instructies:

  1. Doe de havermout, chiazaad en rauwe cacaopoeder in een klein pannetje en voeg de melk toe. Roer goed door terwijl je het langzaam opwarmt. Vind je het te dik, dan kan je er nog wat extra melk aan toevoegen.
  2. Schenk de pap zodra het warm is in een kommetje en leg het fruit en de gehakte noten erop. Ik deed er nog wat kokosschaafsel overheen om het een winters sfeertje te geven, maar dit is qua smaak optioneel.
  3. Maak het af met een beetje hazelnootpasta en geniet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply