Ontbijt, Recepten

Recept: Rose Havermoutpap

pinkoats2
Aangezien onze zomer niet is wat het zijn moet, heb ik weer trek in warme ontbijtjes. Om het toch nog een beetje zomers en gezellig te maken, maakte ik een roze havermoutpap en voor een extra zonnig effect wat golden kiwi erop. Omdat we allemaal wel wat meer zon in ons leven kunnen gebruiken op het moment deel ik hier het recept!

Benodigdeheden:

 • 40 grams havermout
 • 1 eetl. lijnzaad
 • 1 eetl. hennepzaad
 • 1 eetl. kokosschaafsel
 • 1 cup amandelmelk
 • 1/2 cup bevroren frambozen
 • 1 golden kiwi
 • 1 eetl. amandalen
 • 1 eetl. kokosvlokken
 • 1 theel. chiazaad

Instructies:

 1. Doe de havermout, amandelmelk, lijnzaad, hennepzaad, kokosschaafsel en bevroren frambozen in een steelpannetje op laag vuur. Blijf goed roeren totdat er een mooie rose pap ontstaat. Als het te dik is doe je er wat amandelmelk bij, als het te dun is wat havermout. Niet rose genoeg? Doe er dan wat frambozen bij. Doe de pap in een bakje.
 2. Schil de kiwi en snijd het in dunne plakjes. Leg deze op je havermout en maak het af met de amandelen, kokosvlokken en chiazaadjes, enjoy!

pinkoats

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Chocolade Hazelnoot Havermoutpap – Dainty Dream 08/01/22

  […] om te variëren, zoals met de Havermoutpap met stoofperen van een aantal jaar geleden of de frisse Roze Havermoutpap. Deze keer heb ik een recept die iets minder gezond is, maar wel echt super lekker. Ik kreeg van […]

 • Leave a Reply