Italië, Reisverslagen, Reizen

Reisverslag: Iseomeer, Italië

italy01

Voor onze vakantie besloten wij om dit jaar weer terug te gaan naar Italië. Deze keer gingen we naar het Iseomeer in Lombardije. Met onze wagen volgeladen gingen wij op weg! Ik houd van roadtrips en was helemaal in mijn sas. Als je nieuwsgierig bent naar wat we allemaal hebben gezien in en om het Iseomeer, kijk dan vooral verder en reken op een heleboel foto’s!

italy02

Sale Marasino
Wij verbleven in Albergo Ristorante Orazio, een leuk hotel met ruime kamers, vriendelijk personeel, een goed ontbijt en restaurant. Nu moet ik niet het mooie uitzicht vergeten! De foto’s hierboven zijn genomen vanaf ons balkon. Sale Marasino is een schattig dorpje op een berg, met super mooie huizen en uitzichten.

italy03

italy04

italy05

italy06

Iseo
Een klein havenstadje met een mooie boulevard langs het meer. Schattige boetiekjes, restaurantjes met terrasjes en genoeg te zien. Toen wij er waren was er ook een leuk marktje en een triatlon aan de gang!

italy07

italy08

italy09

italy10

italy11

Paratico en Sarnico
Op het zuidelijkste puntje van het Iseomeer vind je deze steden, die aan elkaar verbonden zijn met een brug over de Oglio rivier. Wij kwamen hier wat later op de dag aan, dus na een wandeling door de dorpjes, langs de marktkraampjes besloten we hier te blijven om te eten in een super goed restaurantje aan de rand van het meer.

italy12

italy13

italy14

Monte Isola
Met de pont gingen wij van Sale Marasino naar Monte Isola, het grootste eiland in een meer van Europa. Hier klommen wij helemaal naar de top om het geweldige uitzicht te bewonderen vanaf het klooster, dat was zeker een warme hike waard! We namen ook het busje om het eiland rond te rijden en zo meer te zien in een dag.

italy15

italy16

italy17

italy19

italy18

italy20

Bergamo
Bergamo is de oudste stad van Lombardije. Je hebt er het bovenste gedeelte (het oude gedeelte) wat gebouwd is in de 16e eeuw. Hier vind je de meeste bezienswaardigheden. Dus namen wij de ‘funicular’ naar boven om het allemaal te bekijken en voor het uitzicht over het nieuwe lager gelegen gedeelte van de stad.

italy21

italy23

italy22

italy25

italy24

italy26

italy27

italy28

Zone
Wij gingen richting Zone omdat we graag de natuurlijke piramides wilden zien, die zijn ontstaan door keien die door een gletsjer werden achtergelaten en jarenlange erosie. We deden een vrij steile wandeling van 2 uur om dit natuurfenomeen heen.

italy29

italy31

italy30

italy32

italy33

Orrido del Bogn
Toen we zomaar wat aan het rondrijden waren kwamen we bij dit supermooie plekje terecht. Om hier te komen zet je je auto op en parkeerplaats en wandel je van Riva di Solto richting Lovere over een weg langs het meer, als je door een uitgehakte tunnel loopt kom je terecht in een natuurlijk amfitheater.

italy35

italy34

italy36

italy37

In my element. Lakes, mountains and my photo camera 📸

A photo posted by Mandy Fisher (@daintytravels) on

Bréscia
Brescia is een belangrijke stad al van voor de Romeinse tijd. De oude stad staat nog vol met goed onderhouden Romeinse gebouwen en monumenten. Nadat we een wijntoer hadden gedaan kregen wij de tip om hierheen te gaan en gelukkig zijn we geweest!

italy43

italy42

italy41

italy40

italy39

italy38

Wow, dat zijn een hoop foto’s! Zoals je waarschijnlijk al door hebt, hebben wij een heleboel verschillende plaatsjes bezocht. Overal is er genoeg plek om te parkeren en het is super vet om door de bergen te rijden. Onze vakantie naar Toscane was ook super leuk, maar deze omgeving vind ik toch iets mooier door de bergen. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat we allemaal hebben gedaan en hopelijk heb je er iets aan als je zelf eens die kant op gaat! Uiteraard hebben we ook nog lekker op een soort van stad strandje aan het meer in het zonnetje gelegen met een boek, ook heerlijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply BestAnn 14/04/18

    I have noticed you don’t monetize your page,
    don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra $$$, search for: Ercannou’s essential adsense alternative

  • Leave a Reply