Ontbijt, Recepten

Havermoutpap met stoofperen

stoofpeeroats02
Nadat ik de gezonde(re) stoofpeertjes had gemaakt (hier is het recept) wilde ik er wat meer mee doen dan zomaar alles zomaar achter elkaar op eten.. Dus ben ik ze gaan toevoegen aan mijn ontbijtjes! Eerst op mijn kwark met granola, wat erg lekker was! Maar wat ik nog lekkerder vond, waren de stoofpeertjes op mijn havermoutpapje, daarom deel ik vandaag hier een receptje van:

Benodigdheden:

 • 4 eetl havermout
 • 1 eetl lijnzaad
 • 150 ml amandelmelk
 • 1 theel kaneel
 • 1 stoofpeer in stukjes (hier is mijn recept)
 • 1 eetl amandelschaafsel
 • Optioneel: Bijenpollen

Directions:

 1. Doe de havermout, lijnzaad en kaneel met amandelmelk in een steelpannetje en verwarm het al roerend tot er een warme pap ontstaat.
 2. Giet de pap in een kommetje en leg hierop de stoofpeer, amandelschaafsel en eventueel de bijenpollen.
 3. Dat was het, nu is het alleen nog maar genieten geblazen!

stoofpeeroats01

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Chocolade Hazelnoot Havermoutpap – Dainty Dream 08/01/22

  […] perfect voor warme havermoutjes als ontbijt. Ik vind het altijd leuk om te variëren, zoals met de Havermoutpap met stoofperen van een aantal jaar geleden of de frisse Roze Havermoutpap. Deze keer heb ik een recept die iets […]

 • Leave a Reply