Recipes

Matcha thee

Ik was van plan wat recepten te plaatsen waarin ik Matcha thee gebruik, dus om te voorkomen dat ik elke keer moet uittypen hoe ik Matcha thee maak, doe ik het even in een aparte blogpost. Ik heb zelf ooit een setje Matcha Accessoires gekocht die bestaat uit een bamboe Matcha-garde (Chasen), bamboe theelepel/schepje, een zeefje en een gardehouder. Ik ben nog op zoek naar een mooi Matcha kom met schenktuit, maar ik doe het voor nu gewoon in een kommetje die ik al had.

Let op, niet alle Matcha is lekker. Nu het stijgt in populariteit zijn er veel soorten Matchapoeder verkrijgbaar, maar deze hebben alleen niet allemaal de juiste kwaliteit. Je hebt culinaire matcha en ceremoniele matcha. De culinaire matcha heeft een mindere kwaliteit en is daardoor minder fel van kleur en smaakt bitterder. Ceremoniele matcha is van de eerste (de beste) plukking van de theeblaadjes en is op een speciale manier behandeld. Let er ook op dat er niks aan de matcha is toegevoegd.

  1. Verwarm ongeveer 60 ml water en haal het van het vuur voordat het kookt. Je wil gaan voor heet, maar net geen kokend water.
  2. Zeef in een kommetje een theelepeltje matcha poeder.
  3. Voeg het water toe aan de Matcha.
  4. Klop het vervolgens met het bamboe kloppertje. Maak een soort M vorm en zorg dat er geen klontjes matcha meer zijn en tot er een schuimlaagje op komt
  5. Geniet van je matcha thee of maak er 1 van mijn recepten mee!

Foto door Anna Pou

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Iced coconut matcha latte – Dainty Dream Thursday July 20th, 2023

    […] Maak matcha thee, zie mijn recept en uitleg over matcha. […]

  • Leave a Reply