Ontbijt, Recepten, Reviews

Review: Lo Mejor Dulce de Leche + recept

dulceleche01
Meestal deel ik hier blogposts die staan voor een gezonde levensstijl, maar ik maak er geen geheim van dat ik het ook heerlijk vind om af en toe een vette pizza te eten en dat ik graag paprika chips met cola eet als ik een kater heb. Zo ben ik ook gek op zoetigheid en toen ik deze 4 potjes Dulce de Leche thuisgestuurd kreeg kon ik niet wachten om het te proeven! Ik pakte meteen wat theelepeltjes om rechtstreeks uit het potje te proeven, ha! Zo proef je het toch het beste, toch?

Dulce de leche is een caramelpasta uit Latijns-Amerika. Zacht en vol van smaak, op basis van melk en suiker. Ik heb 4 smaken getest: Kaneel, vanille, honing en zeezout. En ze waren allemaal heerlijk, vooral met zeezout is een favoriet.

Ik besloot bananenpannenkoekjes te maken en deze in te smeren met een dikke laag kaneel Dulce de Leche. En wat een succes was dat! Uiteraard deel ik ook een receptje!

dulceleche03

Benodigdheden:

 • 1 rijpe banaan
 • 1 ei
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel kokosolie
 • 1/2 kiwi in plakjes
 • 5 frambozen
 • 3 walnoten
 • 3 eetlepels magere kwark
 • Dulce de Leche

Instructies:

 1. Prak de banaan tot moes. Kluts een ei roer het door elkaar met de kaneel tot een glad mengsel.
 2. Doe de kokosolie in een koekenpan. Maak van het beslag 3 kleine pannenkoekjes, draai ze voorzichtig om zodra de onderkant een mooie bruine kleur heeft.
 3. Leg de grootste als eerst op het bord en bestrijk deze met Dulce de Leche, doe een eetlepel kwark in het midden en leg de tweede pannenkoek erop. Herhaal het met de derde pannenkoek.
 4. Decoreer de pannenkoekjes met het fruit en de walnoten.

dulceleche04

dulceleche02
Wij hebben genoten van de pannenkoekjes. En zo ongezond is het nou ook weer niet! Kijk hier voor meer informatie en bestelinfo voor deze heerlijke Dulce de Leche!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Dainty Dream’s Bananenpannenkoekjes – Lo Mejor de Latinoamérica 15/03/16

  […] hier haar blog en recept voor overheerlijke bananenpannenkoeken met uiteraard.. dulce de […]

 • Leave a Reply