Creatief, DIY's

DIY: Halloween terrarium met Lemax Spooky Town

Toen ik begin Oktober door het tuincentrum liep op zoek naar herfst en Halloween artikelen kwam ik de Lemax Spooky Town collectie tegen. Ik was op de hoogte van de kersthuisjes waar je een heel landschap mee kunt maken, maar ik kende de Halloween versie nog niet! En je raadt het al, ik wil ook een Halloween town! Maar goed, dat spul is best duur en uiteindelijk ging ik naar huis met alleen een miniatuur pompoen hondenhok en een idee voor een DIY (Do It Yourself).

Benodigdheden:

 • Een grote glazen pot (met of zonder deksel). Deze komt van Ranzijn.
 • Sierkiezels, ik ging uiteindelijk voor de oranje steentjes.
 • Potgrond
 • Actieve kool (dit vind je bij de vissen afdeling)
 • 2 plantjes, ik vond deze met de oranje bolletjes en het vleesetende plantje wel toepasselijk voor Halloween!
 • Mini pompoen
 • Herfstige of Halloween versiersels. Ik ging voor de Lemax Spooky Town Spookster en een kleine skull van Aventurijn kwarts.

Instructies:

 • Was de sierkiezels in een vergiet en doe ze in de glazen pot.
 • Strooi wat actieve kool over de kiezels, dit gaat schimmels tegen. Ongeveer een volle eetlepel.
 • Leg hier bovenop een flinke laag aarde, ongeveer tot halverwege de pot.
 • Plant de plantjes, zo ver mogelijk achterin. Druk de aarde goed aan en doe er een klein scheutje water bij.
 • Zet de versiering erin van groot achterin tot klein op de voorgrond.

Eigenlijk is het dus super makkelijk om dit te maken en leuk om de Halloween versiering er uit te halen en straks te vervangen voor wat kerstigs. Ik hoop dat ik jullie een beetje heb geïnspireerd en ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply