Dainty Geek, Lezen

Gelezen boeken van 2020

Met mijn all time favorite boekenserie!

Volgens traditie ook dit jaar een lijst van mijn gelezen boeken. 2020 was natuurlijk een raar jaar en je zou denken dat het dé gelegenheid was om meer te lezen. Helaas was dat niet het geval, mede doordat onze dochter niet naar de opvang kon en ik vaak in de avonden nog aan het werk was. Ik had mijn Reading Challenge op Goodreads op 25 boeken gezet en dat heb ik ruimschoots gehaald met 27 boeken. Ik moet wel zeggen dat ik vergeleken met 2019 veel dunnere boeken heb gelezen, maar ik ben aan het einde van het jaar wel uit een soort van ‘reading slump’ gekomen en daar ben ik heel blij mee!

Nou hierbij dan mijn lijst op leesvolgorde. Ik maak de boeken die bij mij favoriet zijn vetgedrukt.

 1. Neal Shusterman – Scythe (Arc of a Scythe, #01)
 2. Roxane van Iperen – ’t Hooge Nest
 3. V. E. Schwab – A Darker Shade of Magic (Shades of Magic, #01) Reread
 4. V. E. Schwab – A Gathering of Shadows (Shades of Magic, #02)
 5. V. E. Schwab – A Conjuring of Light (Shades of Magic, #03)
 6. John Green – Paper Towns
 7. Brandon Sanderson – The Final Empire (Mistborn, #01) Reread
 8. Rainbow Rowell – Eleanor & Park
 9. Brandon Sanderson – The Well of Ascension (Mistborn, #02) Reread
 10. Jo Nesbo – Vleermuisman (Harry Hole, #01)
 11. Franco Faggiani – Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween
 12. Brandon Sanderson – The Hero of Ages (Mistborn, #03) Reread
 13. Brandon Sanderson – The Alloy of Law (Mistborn, #04) Reread
 14. Brandon Sanderson – Shadows of Self (Mistborn, #05)
 15. Jenny Han – The Summer I turned pretty (Summer, #01)
 16. Brandon Sanderson – The Bands of Mourning (Mistborn, #06)
 17. Margaret Atwood – The Handmaid’s Tale (The Handmaid’s Tale, #01)
 18. Brandon Sanderson – The Eleventh Metal (Mistborn, #0.5)
 19. Brandon Sanderson – The Emperor’s Soul
 20. Brandon Sanderson – Secret History (Mistborn, #3.5)
 21. Brandon Sanderson – Allomancer Jak and the Pits of Eltania (Mistborn #4.5)
 22. Rainbow Rowell – Pumpkinheads
 23. Neal Shusterman – Thunderhead (Arc of a Scythe, #02)
 24. John Green – Looking for Alaska
 25. Jessica Townsend – The Trials of Morrigan Crow (Nevermoor, #01)
 26. Karen Thompson Walker – The Dreamers
 27. Leigh Bardugo – Ninth House

Zoals je ziet heb ik vooral veel gelezen van Brandon Sanderson, ik heb de eerste Mistborn trilogie opnieuw gelezen en daarna de tweede trilogie erachteraan. Ook heb ik alle Novella’s (korte verhalen) die tussen de boeken doorkomen allemaal gelezen. Het blijft mijn favoriete schrijver!

Voor dit jaar heb ik mijn Reading Challenge op 30 boeken gezet. Eén van mijn goede voornemens is: Minder schermen, meer boeken. En ik kan niet wachten tot het weer mooi weer is, Zoey lekker kan buitenspelen in de tuin en ik een boek erbij kan pakken in het zonnetje. Heerlijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply