Recepten, Toetjes & Gebak

Simpele Pumpkin Spice Rolls met honing pecannoten

Oké, ik ben dus zo’n persoon die niet kan wachten tot de herfst begint. Ik ben herfstige recepten aan het bedenken sinds de vorige hittegolf (en ik daar helemaal klaar mee was). Nu het eindelijk wat kouder werd, werd ik helemaal enthousiast en ben ik begonnen met experimenteren. Ondanks dat het alweer voelt als hittegolf 2.0 wil ik toch deze heerlijke Pumpkin Spice broodjes met jullie delen. Dit recept is super makkelijk en snel doordat ik croissantdeeg gebruik!

Benodigdheden:

 • 1 blik croissantdeeg
 • 1,5 eetl. zachte boter
 • 1 eetl. pompoenpuree (heb je dit niet, laat je het weg en gebruik je een halve eetl. extra boter).
 • 0,5 eetl. Pumpkin Spice (uit de winkel of zelfgemaakt)
 • 1 eetl. donkere basterdsuiker
 • Handje pecannoten
 • 1 eetl. honing

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Haal het deeg uit de verpakking en knijp de naden dicht en druk het goed aan.
 3. Mix 1 eetl. boter met 1 eetl. pompoenpuree (of 0,5 eetl. boter) en 0,5 eetl. Pumpkin Spice. Smeer dit uit over het deeg. Besprenkel de botermix met bruine basterd suiker naar smaak.
 4. Rol het deeg voorzichtig op en snijd het met een scherp mes in 6 gelijke plakken. Leg ze op bakpapier en zet het voor 10-12 minuten in de oven
 5. Hak ondertussen de pecannoten wat kleiner en verwarm de overgebleven boter in een klein steelpannetje. Zodra de boter is gesmolten doe je de pecannoten erin met een eetl. honing. Mix het goed door elkaar en doe het vuur uit.
 6. Verdeel zodra de rolletjes uit de oven zijn de pecannoten erover en laat het een beetje afkoelen. Ze zijn naar mijn mening lauwwarm het lekkerste!

Dit is serieus zo lekker, simpel en snel klaar dat je het wel moet uitproberen! Laat je het weten als je het gemaakt hebt?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply