Recepten, Sausjes & Dips

Recept: Pompoenpuree

Uit gemak heb ik het liefst gewoon pompoenpuree in blik, maar helaas is dat hier in Nederland niet heel makkelijk te krijgen. Bij de Amerikaanse producten winkeltjes ook vaak erg duur. Dus daarom maak ik nu altijd nog mijn puree zelf, stilletjes wachtend tot Hak of iets dergelijks komt met pompoenpuree in blik.. Omdat het voor van alles gebruikt kan worden en ik het ook veel in recepten gebruik, wil ik er toch een apart blogje van maken, zodat ik hiernaar kan refereren in toekomstige receptjes.

In dit recept gebruik ik geen specerijen, omdat ik het voornamelijk voor zoete gerechten gebruik.

INGREDIENTEN

  • 1 pompoen naar keus of – indien voorradig – pompoenblokjes uit koelvak of vriezer
  • beetje olijfolie

Apparatuur:

  • Oven
  • Staafmixer

INSTRUCTIES

  1. Heb je een hele pompoen schil hem dan eerst voor je hem in stukken snijdt. Verwarm de oven ondertussen voor op 200˚C als je de oven gebruikt.
  2. Probeer de stukken ongeveer gelijke grootte te krijgen (iets dat nogal lastig is met een pompoen)
  3. Spreid ze uit op een bakblik en besprenkel met wat olijfolie.
  4. Bak in de voorverwarmde oven, ongeveer 30 minuten of tot ze gaar zijn. Ik hussel de pompoenblokjes na 15 minuten vaak nog even om.
  5. Zodra de blokjes zacht genoeg zijn kun je ze pureren met een staafmixer, blender of met een vork prakken kan ook.
  6. Vries de pompoenpuree die je over hebt in voor toekomstig gebruik.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply