Recipes, Smoothies & Juices

Strawberry Matcha Latte

Strawberry Matcha Latte

Met het warme weer had ik geen zin in mijn standaard Matcha Latte die ik maak met Alpro Soya Vanille (tipje trouwens), dus maakte ik deze frissere versie met aardbeien. Al eerder maakte ik ronde ijsklontjes gevuld met stukjes aardbei, dit is echt de perfecte manier om de aardbeien te gebruiken die er niet helemaal meer top uit zien, maar nog wel net aan eetbaar zijn. Deze ijsklontjes gebruikte ik in deze latte, maar is natuurlijk niet nodig.

Ingrediënten:

  • 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte ongezoete amandelmelk)
  • 5 aardbeien, zonder kroontje en in grove stukken
  • 2 theelepels Matcha poeder
  • 2 theelepels heet water
  • 100 ml koud water
  • IJsklontjes
  • Optioneel: Agave siroop

Instructies:

  • Blend de aardbeien en de melk voor aardbeienmelk;
  • Zeef de matchapoeder in een kommetje en voeg het hete water toe, klop het met een kleine garde of Matchaklopper tot er een pasta vormt. Voeg het koude water toe en eventueel wat zoetstof zoals agave siroop toe en klop het tot het schuim er een beetje op staat;
  • Doe wat ijsklontjes in een glas en schenk de aardbeienmelk erbij. Schenk de Matcha thee eroverheen.

Genieten maar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply