Hotspots, The Netherlands, Trips and Travels

Afternoon Tea bij The Duchess in Amsterdam

Samen met twee vriendinnen van mij hebben we afgesproken om elkaar ervaringen voor elkaars verjaardag te geven, zo hebben ze mij eens meegenomen voor Mexicaans streetfood met de lekkerste cocktails en hebben we tijdens de lockdowns veel escape rooms gedaan met de nodige kaasjes en wijntjes. Deze keer hebben we voor Caro haar verjaardag een Afternoon Tea geboekt bij The Duchess in Amsterdam.

The Dutchess zit achter het Paleis op de Dam in een rijksmonument, het is een prachtig restaurant met een hoog glas-in-loodplafond, prachtige kroonluchters en originele ornamenten.  Elegant, traditioneel en koninklijke Belle Époque sferen. De perfecte plek voor een luxe high-tea, eh Afternoon Tea.

We werden hartelijk ontvangen en mochten kiezen om in de Tea Room te zitten, het lounge gedeelte of in het restaurant. Lekker eten is toch het gemakkelijkst aan een tafel in een goede stoel, dus we kozen voor het restaurant.

We begonnen met het hartige gedeelte, dit bestond uit een Tramezzini met tomaat, kip, humus en cornichon, tosti met kimchi en cheddar, tartalette met komkommer, walnoten en yoghurt, brioche met rode biet en feta en toast met salade van tonijn en selderij. We kregen hier een heerlijke frisse thee bij.

Daarna kwam er een wat zwaardere zwarte thee met munt en bergamot en de zoete hapjes: Scones met aardbeienjam en room, een shot met aardbei, basilicum en gember, mousse met vlierbloesem en yoghurt, een macaron met pittige mango (mijn favoriet!), choux met ananascompote en kokosroom en een chocolade tarte met frambozenganache en witte chocolade chantilly.

De hartige hapjes waren heerlijk, maar het zoete gedeelte was toch wel mijn favoriet! Ik vond het een geweldige ervaring en zeker het geld waard.

THE DUCHESS
Spuistraat 172,
Amsterdam
T: 020 811 33 22

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply