Reisverslagen, Reizen, Verenigde Staten

Utah: Bryce Canyon

Nadat we we een stuk met de RV hadden gereden van de camping bij Grand Canyon naar een camping in de buurt van Bryce, namen we een pendelbusje naar Bryce Canyon zelf. We hadden de middag om langs de rand te lopen en van het fantastische uitzicht te genieten vanaf Bryce Point.

Bryce Canyon is eigenlijk helemaal geen canyon, maar een gigantische natuurlijk amfitheater, herkenbaar door zijn unieke geologische rotsformaties, gevormd door Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen zo de zogenaamde hoodoos. Door de zon kleuren de rotsen in vel oranje, rose en rood.

De volgende dag gingen we weer met de pendelbus terug. Deze keer stapten we uit bij Inspiration point, vanwaar we een trail gingen lopen en Thor’s Hammer konden zien. Het was magisch om tussen de Hoodoos door te lopen, kijk zelf maar naar de foto’s:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Californië – South Lake Tahoe – Dainty Dream 10/04/19

    […] Bryce Canyon hadden we een hele dag rijden op het menu staan, uiteindelijk kwamen we na zo’n 8 uur […]

  • Leave a Reply