Ontbijt, Recepten

Kokos en mango rijstepap

Ontbijt recept rijstepap kokos mango
Eigenlijk eet ik als ontbijt meestal een havermoutje met fruit en amandelmelk, of soya yoghurt met fruit. Maar soms heb je gewoon zin in wat anders. Omdat ik altijd dol ben op rijstepap (uit zo’n pak, wat helemaal niet zo goed voor je is en dan ook nog een klontje boter en wat suiker erin) besloot ik op zoek te gaan naar iets wat er op lijkt. Maar dan vegan én wat gezonder. Ik had ooit wat gemaakt uit één van de boeken van The Green Happiness, met dat recept in gedachten ben ik mijn eigen recept gaan bedenken. Eigenlijk alleen maar omdat ik een beetje lui was en geen zin had om het recept op te zoeken haha.

Het werd een heerlijk zomers ontbijtje, misschien duurt het een beetje lang om te maken, omdat de rijst wel even moet koken, maar het is het helemaal waard! Ideaal om te maken op een rustige zomerse zondag en dan lekker in de tuin in het zonnetje opeten!

Ingredienten :
(voor 1 portie)

 • 40 g sushirijst of dessertrijst
 • Fijn geraspte schil en sap van 1/4 limoen
 • 30 ml kokosmelk
 • 1 kleine mango, de ene helft in blokjes, de andere helft gepureerd. Je kunt ook mangoblokjes uit de vriezer gebruiken.
 • Kokosrasp en -schaafsel
 • (Bevroren) frambozen
 • Chiazaadjes

Instructies:

 1. Meng de rijst met de kokosmelk, de geraspte
  limoenschil en 150 ml water in een pannetje. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en kook de rijst in ongeveer 20 minuten gaar.
 2. Doe bij de gepureerde mango het limoensap en meng het goed door elkaar.
 3. Schep de kokos-rijstepap in een bakje en schenk hier de mangosaus overheen. Maak het af met de blokjes mango, frambozen, kokosraps en -schaafsel en de chiazaadjes.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply