Recepten, Snacks

Recept: Bananenbrood

bananabread01Bananenbrood is een van mijn favoriete gezonde snacks sinds ik begonnen ben met een gezonde levensstijl. Ik maak er bijna elke week 1 die ik dan in plakjes snijd en invries, zodat ik elke dag 1 of 2 plakjes kan meenemen naar mijn werk. Perfect met een kopje thee in de middag. Elke keer probeer ik wat nieuws uit, andere vruchten erin, noten toevoegen, je kunt het zo gek niet verzinnen, maar vandaag deel ik met jullie mijn basis recept.

What you need:

 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 3 medjool dadels (verwijder de pit!)
 • 1,5 cup havermout
 • 1,5 eetl. Wijnsteen bakpoeder
 • Optioneel: 1/3 cup bevroren bessen

Directions:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een cakevorm met wat bakpapier, zo til je de cake er makkelijk uit als die klaar is!
 2. Pel de bananen, snijd ze in kleinere stukjes en doe ze in een blender. Snijd ook de dadels wat kleiner (dan heeft de bleder er wat minder moeite mee) en doe ze erbij. Voeg ook de havermout, ei en bakpoeder toe en blend alles tot je een mooi glad beslag hebt.
 3. Giet het beslag in de cakevorm. Als je er wat vruchten in wil, zoals ik heb gedaan, gooi er dan wat besjes op en duw ze in het beslag, zodat ze helemaal bedekt zijn.
 4. Zet het 50 minuten in de oven.
 5. De cake zal een beetje inzakken en plakkerig blijven van binnen, dit is juist lekker! Hierdoor wordt de cake niet droog na het invriezen. Ik snijd het banenenbrood in plakken van ongeveer een centimeter en verpak ze per twee plakken en doe ze in de vriezer. Meestal eet ik het in de middag, dan zijn de plakken goed ontdooit en niet meer koud. Heerlijk!

bananabread02

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Alexandra 20/03/16

  Hoi! Ik was helemaal enthousiast over dit recept en heb het meteen uitgeprobeerd. Helaas is mijn bananen brood toch een beetje anders uitgevallen… Hij is ontzettend donker en ziet er niet bepaald OK uit. Ik heb je recept wel precies gevolgd. Ik denk dat ik iets fout doe, enig idee wat het zou kunnen zijn? Deze kook & bak noob dankt u. 🙂

  • Reply daintydream 20/03/16

   Hoi Alexandra,
   Wat jammer dat hey niet gelukt is! Heb je wel geproefd? Soms wordt het bij mij ook wat donkerder als de bananen wat rijper zijn dan normaal, maar dan smaakt het evengoed lekker.
   Misschien ligt het aan de oven? Ik gebruik zelf een hete luchtoven.
   Groetjes Mandy

 • Reply Alexandra 20/03/16

  Hoi Mandy,
  Dankjewel voor je reactie! Ik heb een elektrische oven en heb net ontdekt dat ik die dan zo’n 20 graden warmer moet zetten. Verder heb ik hele rijpe bananen gebruikt. Ik heb het brood wel geproefd en vond hem niet echt lekker. Ik ga het gewoon nog een keer proberen met minder rijpe bananen en een hetere oven. Gaat helemaal goed komen. 🙂

 • Reply Recept: Tropisch bananenbrood – Dainty Dream 31/03/16

  […] kokos. Het duurde dus ook niet lang totdat ik een tropische variant van mijn bananenbrood bedacht. Klik hier voor het originele recept, en hieronder de tropische […]

 • Leave a Reply