Recepten, Snacks, Toetjes & Gebak

Recept: Tropisch bananenbrood

tropicalbananabread
De laatste tijd maak ik veel bananenbroden, niet alleen omdat ik het super lekker vind, het is ook een verantwoord tussendoortje en super makkelijk om te maken en mee te nemen naar het werk. Ik vries het meestel in plakjes van 2 in, zodat ik elke dag een pakje met 2 plakjes mee kan nemen naar mijn werk. Yum! Ook heb ik een zwak voor tropische vruchten en kokos. Het duurde dus ook niet lang totdat ik een tropische variant van mijn bananenbrood bedacht. Klik hier voor het originele recept, en hieronder de tropische variant!

tropicalbananabread02

What you need:

 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 3 medjool dadels (verwijder de pit!)
 • 1 cup havermout
 • 1/2 cup kokosschaafsel (suikervrij)
 • 1,5 eetl. Wijnsteen bakpoeder
 • 1/3 cup bevroren mango stukjes
 • 1 eetl. pistachenoten (ongezouten en zonder schil)

Directions:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een cakevorm met wat bakpapier, zo til je de cake er makkelijk uit als die klaar is!
 2. Pel de bananen, snijd ze in kleinere stukjes en doe ze in een blender. Snijd ook de dadels wat kleiner (dan heeft de bleder er wat minder moeite mee) en doe ze erbij. Voeg ook de havermout, kokosschaafsel, ei en bakpoeder toe en blend alles tot je een mooi glad beslag hebt.
 3. Giet het beslag in de cakevorm. Duw de stukjes mango en pistachenoten verspreid in het beslag, zodat ze helemaal bedenkt zijn.
 4. Zet het 50 minuten in de oven.
 5. De cake zal een beetje inzakken en plakkerig blijven van binnen, dit is juist lekker! Hierdoor wordt de cake niet droog na het invriezen. Ik snijd het banenenbrood in plakken van ongeveer een centimeter en verpak ze per twee plakken en doe ze in de vriezer. Meestal eet ik het in de middag, dan zijn de plakken goed ontdooit en niet meer koud. Heerlijk!

tropicalbananabread03
Tip!
Dit is ook heerlijk als gezond toetje! Serveer het zoals hierboven, met 2 eetlepels magere kwark, wat extra kokosrasp en frambozen voor de kleur.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply