Luxemburg, Reisverslagen

2 dagen Luxemburg-Stad

luxemburg01
Afgelopen weekend ben ik samen met Wouter gaan roadtrippen naar Luxemburg-stad. We hadden er allebei niet echt een beeld bij en ik kon ook niet echt hotspots vinden waar ik wilde eten of drinken, dus we zijn gewoon maar gegaan, zonder lijstje en must sees. Weer eens wat anders voor mij haha! We hebben het super leuk gehad, ondanks de kou. Uiteraard kan een fotoverslagje niet ontbreken.

luxemburg02

We verbleven voor 1 nachtje in het Park Inn hotel, net buiten het centrum. Gelukkig is Luxemburg-stad vrij klein en met een korte wandeling over de Adolfsbrug waren we al in het centrum. Het was niet nodig om gebruik te maken van het openbaar vervoer, top!

luxemburg03

We hebben de eerste dag voornamelijk door het centrum gelopen en winkeltjes bekeken. Ook bezochten wij Chemin de la Corniche, oftewel het mooiste balkon van Europa. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het lager gelegen Grund.

luxemburg04

Tussen de middag gingen we op zoek naar The Chocolate House, waar ze uiteraard chocolade verkopen, maar ook gebak, ontbijt en lunch gerechten. Ik had een heerlijke zalmquiche en wouter een Frans ontbijt met croissants, brioche, jammetjes, chocolade pasta, eieren en bacon. Uiteraard heb ik ook wat van hem geproefd, jammie!

luxemburg05

Later in de middag gingen wij op zoek naar een goede koffietent om weer even op te warmen. We kwamen uit bij Coffeeshop Knopes, het was even zoeken, maar uiteindeljk met de gratis wifi in de stad toch gevonden. Voor de liefhebbers van een zoet koffiedrankje raad ik de vanilla macchiato (met sojamelk) aan, die was heerlijk, met perfect schuim.

luxemburg06

luxemburg07

luxemburg08

De tweede dag wilden we graag de velen trappen afdalen om een kijkje te nemen in het oudste gedeelte van de stad, Grund. Maar eerst haalden we een heerlijk kopje koffie bij de Golden Bean. Daarna hebben we de hele ochtend rondgelopen door Grund. Jammer genoeg is op zondag(ochtend) nog veel gesloten, maar desondanks hebben we genoten van de mooie uitzichten.

luxemburg09

luxemburg10

luxemburg11

luxemburg12

luxemburg13

luxemburg14

Wij hebben genoten van onze dagen in Luxemburg-stad. Het is een leuk stadje met genoeg te zien om een weekend te vullen. Het is vanaf Amsterdam iets minder dan 5 uur rijden, wat prima te doen is. Luxemburg is misschien een land/stad die je snel overslaat, maar het is zeker het bezoeken waard.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply