Ontbijt, Recepten

Kerst havermoutje

xmasbreakfast02
Eigenlijk begin ik het liefst elke kerst met een uitgebreide brunch van kerststol, suikerbrood en duivenkater, dik besmeerd met roomboter. Gekookt eitje erbij, afbakbroodjes en een flink glas jus d’orange om het allemaal mee weg te spoelen. Tweede kerstdag ben ik vaak nog zo vol van de dag ervoor, dat ik graag iets gezonders en lichters eet als ontbijt. Daar komt dit ontbijtje goed van pas. Het is gezond, snel klaar en het ziet er nog echt feestelijk en kerstig uit ook!

xmasbreakfast03

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 4 eetl. havermout
  • 1 eetl. kokosschaafsel
  • 1 eetl. lijnzaad
  • 1 theel. kaneel
  • (Bevroren) cranberries
  • 1/2 eetl. gehakte pistachenoten
  • takje munt
  • 150 ml amandelmelk (ongezoet)

Bereiding:

  1. Doe de havermout, kokosschaafsel,  lijnzaad, kaneel en amandelmelk in een steelpannetje en zet het op laag vuur. Laat het rustig warm worden en maak eventueel de pap wat dunner door amandelmelk toe te voegen.
  2. Schenk zodra de pap warm is en de juiste dikte heeft (wat je zelf lekker vindt) in een kommetje en beleg het met bevroren cranberries, de pistachenoten en de munt.

Fijne kerst!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply