Mamadingen, Reistips, Reizen

5 tips voor een road trip met baby

P6111353

Afgelopen maand gingen wij voor de eerste keer met onze 4 maanden oude baby, Zoey, met de auto naar Praag. Ik vond het best spannend om zo’n lange autorit te maken en zag mezelf al helemaal alleen met baby in het appartement zitten terwijl de rest op avontuur ging. Gelukkig was dit niet het geval, hebben we erg genoten en heb ik wat tips voor jullie om zelf ook zo zorgeloos mogelijk road trip met baby te maken.

 Dainty-Dream-Road-Trip-met-baby-2kopie

 

De tips:

  1. Neem gezelschap mee die baby’s leuk vindt! Zo heb je af en toe je handen vrij en eventueel oppas voor een avondje uit. Zo hadden wij Mirjam, mijn schoonzusje mee tijdens onze reis naar Praag. Niet alleen erg handig, maar ook heel gezellig! The more the merrier!
  2. Ga ’s nachts rijden, zodat je kindje lekker kan doorslapen. Die twee uurtjes extra in de maxi Cosi als je kindje er anders nooit in zit kan voor 1x geen kwaad. Rijd in de nacht lekker door en stop overdag wat vaker voor de voeding, schone luier, knuffeltijd en lekker plat liggen.
  3. Verblijf in een appartement. Zo heb je vaak een waterkoker tot je beschikking, een grote koelkast voor eventueel gekolfde melk, fruithapjes, noem maar op en heb je genoeg ruimte voor een campingbedje, wandelwagen en alle andere zooi die mee moet voor je kindje.
  4. Neem een goede draagzak mee. Vaak is het op toeristische plekken erg druk en in oude steden zijn de wegen niet bepaald glad. In Praag hobbelde de kinderwagen er vrolijk op los over de eeuwenoude stenen. Als je kindje in een draagzak zit is het ook veel makkelijk om door een massa mensen te manoeuvreren en hier en daar een foto te nemen, zonder dat je je druk hoeft te maken om je wagen. Ook is het veel handiger in openbaar vervoer! Niet elk kindje zal het even lekker vinden, maar Zoey heeft heerlijk geslapen in de draagzak, ideaal. We hadden de wandelwagen uiteraard wel mee, die gebruikten we als we uit eten gingen, zodat Zoey ondertussen lekker kon slapen.
  5. Relax. Doe niet te moeilijk en geniet van je omgeving. Doe het rustig aan en besef dat je misschien wat minder kan doen op een dag omdat je kindje moet slapen en eten. Het maakt allemaal niet uit, als je iets nog niet hebt gezien van je must-see lijstje heb je weer een goede reden om terug te gaan!

Dainty-Dream-Road-Trip-met-baby

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Petra Fisher 17/08/18

    Leukkkkkk goeie tipss

  • Leave a Reply