Recepten, Toetjes & Gebak

Suikervrije kokosmakronen

kokosmakronen

Ik ben gek op kokosmakronen en toen ik een flesje Two Chicks eiwitten had staan wist ik meteen wat ik ermee wilde doen. Ik vind het altijd maar onhandig en ik maak altijd een kliederboel als ik een ei moet scheiden, dus een flesje vol eiwit komt voor mij perfect uit! Deze kokosmakronen zijn super makkelijk te maken met maar 4 ingrediënten:

kokosmakronen2

Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks:

 • 4 eiwitten (8 eetlepels Two Chicks eiwit)
 • 150 gram kokosrasp
 • 2 eetlepels honing
 • 1 eetlepel kokosolie

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 3. Klop het eiwit tot het echt goed stijf is.
 4. Smelt de kokosolie in een pannetje.
 5. Spatel voorzichtig de honing, de gesmolten kokosolie en het kokosrasp door het opgeklopte eiwit.
 6. Maak ongeveer 15 bolletjes met je handen (of zoals ik deed, gebruik een kleine kookring als je geen vieze handen wilt), plaats ze op het bakpapier.
 7. Zet het 15 minuten in de oven.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply