Reistips, Reizen

Tips voor een lichte koffer

Dutchies in NYC!

Als ik op vakantie ga of een weekendje weg, het laatste waar ik zin in heb ik worstelen met mijn bagage, ik houd ervan om licht te reizen. Niet meer meenemen dan ik nodig heb of gebruik. Klinkt logisch en makkelijk, maar 9 van de 10 keer nemen mensen veel te veel spullen mee op reis. Iedereen heeft wel een stapel ongedragen kleding aan het eind van de vakantie gehad. Vandaag deel ik wat tips en tricks om net als ik, wat lichter te reizen.

Wouter and I in Toscane.

Tip 1: Kijk wat voor weer het is/wordt op plek van bestemming
Zorg dat je altijd het weerbericht bekijkt van de bestemming voordat je gaat inpakken. Misschien is het wat kouder dan je dacht, of juist veel warmer en dan wil je niet met al die extra warme kleding slepen. En die grote zware laarzen kan je dan ook thuis laten, die nemen super veel ruimte in.

Me in Gent, Belgium

Tip 2: Draag zware/dikke kleding tijdens de vlucht
Ook al ga je naar een warme plek, vaak wil je toch even een vest, jas of een stevig paar wandelschoenen mee op vakantie. Zorg dat je deze zware items aan hebt in het vliegtuig, zo nemen ze geen kostbare plek in in jouw koffer en je zit er warm bij in het altijd koude vliegtuig.

Dutchies in Kopenhagen, Denmark.

Tip 3: Bedenk van te voren outfits
Iets wat mij altijd helpt bij het inpakken van mijn koffer is om van te voren outfits te bedenken. Zo neem je geen kledingstukken mee die nergens bij passen en je dus niet aantrekt:

  1. Kies een kleurthema Ik vind het fijn om 2 extra kleuren te kiezen bij je basiskleuren (zwart, wit en denim). Toen ik naar Florida ging aan het begin van dit jaar koos ik koraal en mintgroen. Lekker zomers en in de mode, perfect voor een zonnige vakantie en bij elkaar ook erg leuk.
  2. Zorg dat de items multi-functioneel en makkelijk in laagjes te dragen zijn. Dit maakt het extra makkelijk om te mixen en matchen met de kleding die je mee hebt. Zo krijg je meerdere items met maar een paar kledingstukken.
  3. Kies lichte kleding die niet kreukt. Ik heb persoonlijk geen zin om op vakantie mijn kleding te strijken, daarom neem ik alijd kleding mee wat niet kreukt of goed strak zit. Neem geen zware vesten mee, het is makkelijker om meerdere lagen te dragen en het neemt minder ruimte in beslag.
  4. Selecteer je schoenen op gewicht en formaat. Zorg dat je een paar schoenen bij je hebt waarin je de hele dag kan lopen, weinig wegen en die er ook nog eens leuk uit zien. Er zijn tegenwoordig genoeg leuke sneakers die je overal onder aan kan. Schoenen die multi-functioneel zijn dus. Zo draag ik ook graag leuke sandaaltjes waarop je de hele dag kunt wandelen, maar die ook niet misstaan bij een chique diner.

Tot zover mijn tips! Ik hoop dat je hier wat aan hebt, voor mij werkt het zeker. Als je nog handige tips hebt, deel ze dan in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply