Avondeten, Recepten

Asperges met tofu scramble

Het is eindelijk zover, het aspergeseizoen is weer begonnen! Ik mocht een heerlijk pakket ontvangen met witte asperges en een bijpassend wijntje. Ik heb altijd al een vegan versie van dit traditionele gerecht willen maken. Tofu scramble heb ik al een aantal keer gegeten, het sausje was meer een uitdaging. Maar met de nieuwe ‘Haver fraishe’ van Albert Heijn of Oatly was het een stuk makkelijker dan verwacht!

Benodigdheden voor 2 personen:
• 10 witte asperges
• 2 handjes bladspinazie, gewassen en gedroogd
• 250 gram tofu
• 1 theelepel kerriepoeder
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 eetlepel citroensap
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 takje peterselie
• 100 ml Haver fraishe
• 1 groenten- of paddenstoelen bouillonblokje
• Zout en peper
• 1 theelepel kokosolie

Instructies:

  1. Verkruimel de tofu in een afsluitbaar bakje. Voeg er 1 geperste teen knoflook, de kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en mix het goed door. Sluit het bakje af en zet dit opzij zodat alles lekker in kan trekken.
  2. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze met een aardappelschiller. Kook ze 12 minuten met het bouillonblokje tot ze gaar zijn. Giet af.
  3. Als de asperges aan het koken zijn kan je het sausje maken. Doe de Haver fraishe in een bakje. Snijd de peterselie van het takje en snijd het fijn. Voeg de peterselie, het andere geperste knoflookteentje, een beetje zout en peper toe en meng het goed. Ik deed er ook wat water bij om het wat dunner te maken.
  4. Verwarm 1 theelepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de tofu tot het lichtbruin gekleurd is. Bak ook de gekookte asperges eventjes in een grillpan. Ik deed er ook nog wat voorgekookte krieltjes bij.
  5. Doe de spinazie op de borden en leg op ieder bord 5 asperges. Verdeel de saus over de asperges en maak het af met de tofu scramble en een plukje peterselie voor het oog!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Aspergesoep – Dainty Dream 26/03/21

    […] jaar maakte ik witte asperges met vegan scrambled ei eroverheen, dit jaar maakte ik een heerlijk soepje die makkelijk te ‘veganizen’ is. […]

  • Leave a Reply