Avondeten, Lunch

Vegan ‘chicken’ en tzatziki wraps


Sinds ik veganistisch ben gaan eten vind ik het leuk om te experimenteren met het ‘veganizen’ van favoriete niet vegan recepten. Daar kwam onder andere ook dit recept uit en ik moet zeggen, dit is wel een echt blijvertje geworden! Deze zijn perfect voor een luie zondagavond, maar ook als lunch!

Benodigdheden voor 2 personen:

 • 6 volkoren tortillas
 • 1 blik/pot kikkererwten, uitgelekt
 • 1 pak vegan kipstukjes
 • 6 handjes sla naar keuze
 • verse dille
 • 150 gram kokosyoghurt
 • 1/6 komkommer, geraspt
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • paprikapoeder
 • kurkumapoeder
 • kerriepowder
 • zwarte peper
 • olijfolie

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Mix de kikkererwten met een halve eetlepel olijfolie en voeg de specerijen er naar smaak aan toe, ik vind het zelf erg lekker als er veel op zit. Doe de kikkererwten 20 minuten in de oven, maar schep ze even om na 10 minuten.
 2. Snijd te stukjes ‘kip’ wat kleiner en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg weer de specerijen naar smaak toe en bak het een beetje op. Hoeft niet heel lang, want het voordeel van vegan kipstukjes, het kan niet rauw zijn!
 3. Meng de kokosyoghurt met de geraspte komkommer en de geperste knoflook, smeer dit uit over de tortillas.
 4. Doe de kipstukjes en geroosterde kikkererwten op de tortilla en maak het af met een handje sla en wat dille.
 5. Oprollen en genieten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply