Ontbijt, Recepten, Toetjes & Gebak

Zelf pumpkin spice maken

Pumpkin Spice recept

Toen ik tijdens mijn reis door Amerika in aanmerking kwam met Pumpkin Spice everything was ik meteen verkocht. Nog steeds denk ik terug aan die mooie tijd als de Pumpkin Spice Latte eindelijk weer verkrijgbaar is bij Starbucks. Ik had namelijk de mazzel er in de herfst te zijn. Mooie bomen in alle kleuren geel, oranje en bruin. Pompoenen uitzoeken bij een Pumpkin farm en apple cider drinken in een appelboomgaard in Michigan. Ik hier nog een fotoverslagje van mijn week in Michigan. Ook vierde ik Halloween met mijn nichtje en neefje in San Diego, CA en gingen we naar Disneyland in LA wat helemaal versierd was voor Halloween, Love it!

Toen ik na 5 geweldige weken eenmaal thuis was ging ik op zoek naar Pumpkin Spice en pompoenpuree in blik. Helaas is het in Nederland bijna niet te krijgen, behalve in winkeltjes die gespecialiseerd zijn in Amerikaanse producten, zoals deze in Amsterdam. Maar daar betaal je vaak de hoofdprijs en niet iedereen heeft zo’n winkel om de hoek. Tegenwoordig maak ik mijn eigen pompoenpuree en vries ik dit in én ik heb ondertussen een hele grote pot Pumpkin Spice staan, top!

Pumpkin Spice is heerlijk door baksels, het geeft meteen een herfstige smaak. Maar het is ook super lekker door je havermoutontbijtje, over je slagroom op je warme chocolademelk of natuurlijk in je koffie met wat pompoenpuree voor je zelfgemaakt PSL. Uiteraard deel ik graag het supermakkelijke receptje met jullie zodat jullie er zelf ook mee aan de slag kunnen. Ik ben vast niet de enige die Pumpkin Spice obsessed is!

Eigenlijk is Pumpkin Spice een mix van specerijen, zoals koekkruiden. Daarom ook super simpel om te halen. Ik haalde alles bij de Toko en maakte een hele pot.

Benodigdheden voor een pot:

  • 6 eetlepels kaneel
  • 6 theelepels gemberpoeder
  • 6 theelepels nootmuskaat
  • 4 theelepels gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels gemalen piment

Mix alles goed door elkaar en doe het in een goed afsluitbare pot.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Recept: Overnight oats met pompoen – Dainty Dream 30/10/18

    […] 1 theel. Pumpkin Spice of koekkruiden (dit is mijn Pumpkin Spice recept) […]

  • Leave a Reply