Frankrijk, Reisverslagen, Reizen

Onze roadtrip door Normandië en Bretagne

Deze zomer deden wij een korte roadtrip door Normandië en de Bretagne in Frankrijk. We hadden maar een weekje, dus we konden niet heel ver en hadden niet veel tijd om veel plaatsjes te bezoeken, maar evengoed hadden wij een geweldige tijd. Voor wie het leuk vindt, hier is een mega fotoverslag van onze eerste vakantie met Zoey!


Broglie

We vertrokken ’s ochtends vroeg om 3:00 uur en Wouter reed in één ruk door naar Broglie, een klein dorpje in Normandië met mooie oude gebouwen. Hier sliepen wij in een super leuk hotel: l’Escale de Broglie, waar we genoten van onze luxe kamer en lekkere ontbijtjes. Vanaf Broglie bezochten we wat andere stadjes en dorpjes in de buurt, maar hier zijn eerst wat foto’s van Broglie zelf:
France-road-trip-normandy-brittany-17

France-road-trip-normandy-brittany-18

France-road-trip-normandy-brittany-19

France-road-trip-normandy-brittany-20

France-road-trip-normandy-brittany-21

France-road-trip-normandy-brittany-22

France-road-trip-normandy-brittany-23

France-road-trip-normandy-brittany-24


Bernay

De eigenaars van het hotel in Broglie adviseerden ons om naar Bernay te gaan voor het avondeten. Bernay was inderdaad een groter stadje met meer leuke winkeltjes, yarn bombing, restaurantjes en middeleeuwse gebouwen:

France-road-trip-normandy-brittany-01

France-road-trip-normandy-brittany-02

France-road-trip-normandy-brittany-03

France-road-trip-normandy-brittany-04

France-road-trip-normandy-brittany-05

France-road-trip-normandy-brittany-06

France-road-trip-normandy-brittany-07


Étretat

Ook bezochten wij Étretat, na het zien van super mooie foto’s op Pinterest en Instagram. Helaas werkte het weer niet echt mee en was het aardig grauw en regenachtig die dag. We liepen er een rondje en besloten al snel weer in de auto te stappen en naar het volgende dorpje te gaan.

France-road-trip-normandy-brittany-08

France-road-trip-normandy-brittany-09

France-road-trip-normandy-brittany-10

France-road-trip-normandy-brittany-11

France-road-trip-normandy-brittany-12


Honfleur

Toen we wegreden vanuit Étretat wilden we nog even langs Honfleur rijden. Gelukkig hebben we dat gedaan, want dit is ook weer een mooi oud havenstadje. De pakhuizen langs het kleine haventje deden mij denken aan de Wegisweg uit de geïllustreerde Harry Potter boeken.

France-road-trip-normandy-brittany-13

France-road-trip-normandy-brittany-14

France-road-trip-normandy-brittany-15

France-road-trip-normandy-brittany-16


Mont Saint Michel

Na 3 dagen in Broglie was het tijd om naar onze boomhut in Bretagne te rijden. Maar we wilden onderweg absoluut niet Mont Saint Michel missen! Een ommuurde stad in de zee. Vroeger alleen te bereiken als het eb was, maar nu is er een handige brug geplaatst waardoor je er zo heen kan lopen. Jammer genoeg was het enorm druk met toeristen en konden we er met de wandelwagen niet goed door. Maar het was mooi weer en hebben vooral de buitenkant gezien.

France-road-trip-normandy-brittany-25

France-road-trip-normandy-brittany-26

France-road-trip-normandy-brittany-27

France-road-trip-normandy-brittany-28

France-road-trip-normandy-brittany-29

France-road-trip-normandy-brittany-30


Forges des Salles

Uiteindelijk kwamen we aan bij onze eindbestemming, Forges des Salles. Je kunt hier alles lezen over ons boomhut avontuur, maar nu wat foto’s van Forges des Salles. Dit was vroeger een oude staal fabriek, waar ze nu een openluchtmuseum van hebben gemaakt. Omdat wij in één van de boomhutten sliepen konden wij hier gratis heen. Op een mooie zonnige dag pakten we onze spullen om lekker te picknicken in het zonnetje.

France-road-trip-normandy-brittany-32

France-road-trip-normandy-brittany-33

France-road-trip-normandy-brittany-34

France-road-trip-normandy-brittany-35

France-road-trip-normandy-brittany-36

France-road-trip-normandy-brittany-37

France-road-trip-normandy-brittany-38

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply