Lifestyle

10 tips om meer van de herfst te genieten

Het is geen geheim dat de herfst mijn favoriete jaargetijde is. Maar natuurlijk is dat niet voor iedereen zo en ik hoor genoeg mensen om mij heen die ervan balen dat de zomer voorbij is. Speciaal voor die mensen heb ik een lijstje samengesteld waarmee ik hoop dat ze er wat aan hebben en er toch een gezellige herfst van kunnen maken! Je hoeft namelijk niet jouw huis vol met pompoenen te zetten, te decoreren voor Halloween of overal pumpkin spice aan toe te voegen om van de herfst te genieten..

1. Doe een najaarsschoonmaak

Oke, ik weet het, dit is niet perse een leuke activiteit, maar niks is lekkerder dan een nieuw seizoen in gaan met een fris huis. Berg alle zomer decoratie op, was de strandlakens, badkleding en andere strand spullen en doe het samen met de zonnebrand in een grote bak voor volgende zomer.

2. Maak het thuis gezellig

Nu jouw huis helemaal spik en span is kan je het gezellig maken. En dat hoeft niet te betekenen dat je het huis vol oranje pompoenen moet zetten, maar je kunt bijvoorbeeld ook een mooie bos droogbloemen neerzetten in warme kleuren. Een zacht dekentje op de bank om in weg te kruipen, wat gezellige kussens, of andere kussenhoezen en wat gezellige (nep)kaarsjes met of zonder (herfst)geur. Herfstdecoratie hoeft natuurlijk niet oranje te zijn, er is genoeg te vinden in neutrale kleuren, zoals deze witte pompoen die ik vorig jaar kocht bij een pompoenboerderij:

Pompoenen kopen

Foto door Dailystills

3. Probeer nieuwe hobby’s uit

De herfst en winter vind ik altijd een perfecte tijd om nieuwe hobby’s uit te proberen. Dit kan natuurlijk van alles zijn, zoals koken, bakken, breien of misschien is het wel tijd voor de latte art workshop, of een cursus pottenbakken. Een nieuwe taal leren, een sport oppakken, armbandjes maken, noem maar op!

Kralen kopen

4. Investeer in comfy kleding

Een lekker joggingpak van zachte stof, een mooie gebreide trui of warm vest. Als de herfst niet jouw ding is kan je er maar beter comfortabel doorheen gaan.

Gezellig lezen onder een dekentje

5. Ga naar buiten

Na de warme, kleffe zomer kan een frisse wandeling een goede opkikker zijn. Tussen de buien door, of gewoon lekker door de regen met een warme jas en een paraplu. Samen met iemand of alleen. In stilte of juist met een leuke podcast, luisterboek of muziek op.

Herfst buiten

Foto door Dailystills

6. Doe een film marathon

En dan kan je natuurlijk kiezen voor de herfstklassiekers als You’ve Got Mail, When Harry Met Sally of Dead Poet’s Society. Of voor Halloween juist horror films, of de minder enge Halloween films als Hocus Pocus, Halloween Town, A Nightmare before Christmas, noem maar op. Of juist helemaal geen herfstige films maar een Star Wars, Harry Potter, Hallmark, Twilight, Indiana Jones marathon. En om het extra leuk te maken kan je er bijpassende snacks en drankjes bij kopen of maken.

7. Pas jouw beauty routine aan

Het koudere weer vraagt om verandering in jouw beauty routine. Elke huid is natuurlijk anders, maar wat extra voedende cremes en lippenbalsems kunnen geen kwaad in het koude weer. Andere tinten make-up en nagellak en misschien een nieuwe douchegel met warme geuren.

8. Probeer een nieuw herfstdrankje

Ga naar een koffietentje in de buurt en probeer daar een nieuw herfstdrankje uit. De meeste tentjes hebben wel een tijdelijk speciaal herfstdrankje op het menu staan.

Zelf wat lekkers maken is ook leuk. Uiteraard komen hier binnenkort wat receptjes voor heerlijke herfstige drankjes en er staan er ook al een aantal op. Wat dacht je van deze Chai Tea Soy Vanille Latte of een Warme Pompoen Smoothie. Ook cocktails zijn lekker in de herfst. Vorig jaar maakte ik vaak de Appeltaart Cocktail of een Cider Tequila Cocktail.

Herfstigt kopje thee en donut

9. Schoon je telefoon op

Als je een beetje op mij lijkt heb je deze zomer heel veel foto’s gemaakt en stroomt jouw telefoon ook een beetje over. De herfst is de perfecte tijd om jouw telefoon op te schonen. Hoe is het doe: Ik ga door mijn foto’s heen en verwijder alle dubbele, onscherpe en mislukte foto’s. Alle per ongeluke schermafbeeldingen en filmpjes van een halve seconde. Dan zet ik per maand alle foto’s over naar mijn harde schijf en mag ik van mezelf de 10 leukste foto’s van die maand op mijn telefoon bewaren. Zo heb ik alle foto’s per maand in een mapje in mijn archief en is mijn telefoon weer een stuk leger! Dit is dan ook meteen het perfecte moment om een vakantie fotoalbum te maken.

10. Herfstuitjes

Ondertussen valt de tegenzin naar de herfst hopelijk wel mee met bovenstaande tips. Dus ga er gewoon lekker op uit en doe de typische herfstdingen: Naar een pompoenboerderij voor wat duurzame decoratie (eet die pompoen na een tijdje op), ga appels en peren plukken in een boomgaard, maak een boswandeling en zoek naar paddenstoelen, bezoek een stad en drink er genoeg herfstige drankjes om warm te blijven en haal dan meteen ook maar een Pumpkin Spice Latte bij de Starbucks ;).

Pompoenboerderij
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply