Recepten, Smoothies & Sapjes

Warme pompoen smoothie

recept-recipe-warm-pompoen-pumpkin-smoothie-02
Op regenachtige herfstdagen vind ik het altijd super lekker om met een warm drankje in een hoekje van de bank te kruipen. Meestal is dat een vanilla latte die Wouter voor mij maakt, of een warme chocomelk met teveel slagroom. Op zoek naar een gezondere optie, probeerde ik eens een warme smoothie en die beviel mij serieus heel goed! Helemaal als je al van plan bent om bijvoorbeeld pompoensoep te maken is het ideaal, dan kan je wat pompoen achter de hand houden voor deze smoothie. Dit is het recept:

recept-recipe-warm-pompoen-pumpkin-smoothie-03Ingrediënten:

 • 50 gram pompoen, in blokjes
 • 1 banaan
 • 150 ml ongezoete amandelmelk
 • Pumpkin spice of speculaaskruiden
 • Pompoenpitjes

Instructies:

 1. Stoom de pompoen in een stoompan tot het zacht is (even prikken met een vork). Ik stoom meteen een hele pompoen, zodat ik ook meteen andere dingen kan maken met pompoen, zoals pompoensoep, pumpkin spice cupcakes, baby hapjes, noem maar op.
 2. Verwarm ondertussen de amandelmelk in een pannetje of de magnetron.
 3. Doe de warme pompoen, de banaan, amandelmelk en een eetlepel pumpkin spice of speculaaskruiden in een blender en blend tot gladde massa. Doe er wat meer amandelmelk of water bij als het nog te dik is.
 4. Giet de smoothie in een grote mok en doe er nog wat pumpkin spice en pompoenpitjes bovenop. Leuk rietje erin en genieten maar!

recept-recipe-warm-pompoen-pumpkin-smoothie-01

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Caro 17/04/18

  woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

  groetjes

  Caro

  • Reply Mandy Fisher 17/04/18

   Hoi Caro, ik gebruik een Olympus Stylus 1 als camera. Verder geen filters, ik zorg altijd dat er voldoende daglicht is als ik foto’s maak, een korte brandpuntsafstand voor scherpte/diepte en ik verklein ze in photoshop, waar ik soms ook wat helderheid en contrast toevoeg.

 • Reply Sam 21/12/20

  Ziet er super lekker uit! Ideaal bij dit weer 🙂

 • Reply 10 tips om meer van de herfst te genieten – Dainty Dream 11/10/23

  […] en er staan er ook al een aantal op. Wat dacht je van deze Chai Tea Soy Vanille Latte of een Warme Pompoen Smoothie. Ook cocktails zijn lekker in de herfst. Vorig jaar maakte ik vaak de Appeltaart Cocktail of een […]

 • Leave a Reply