10/02/2017

Warme pompoen smoothie

recept-recipe-warm-pompoen-pumpkin-smoothie-02
Op regenachtige herfstdagen vind ik het altijd super lekker om met een warm drankje in een hoekje van de bank te kruipen. Meestal is dat een vanilla latte die Wouter voor mij maakt, of een warme chocomelk met teveel slagroom. Op zoek naar een gezondere optie, probeerde ik eens een warme smoothie en die beviel mij serieus heel goed! Helemaal als je al van plan bent om bijvoorbeeld pompoensoep te maken is het ideaal, dan kan je wat pompoen achter de hand houden voor deze smoothie. Dit is het recept:

recept-recipe-warm-pompoen-pumpkin-smoothie-03Ingrediënten:

  • 50 gram pompoen, in blokjes
  • 1 banaan
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • Pumpkin spice of speculaaskruiden
  • Pompoenpitjes

Instructies:

  1. Stoom de pompoen in een stoompan tot het zacht is (even prikken met een vork). Ik stoom meteen een hele pompoen, zodat ik ook meteen andere dingen kan maken met pompoen, zoals pompoensoep, pumpkin spice cupcakes, baby hapjes, noem maar op.
  2. Verwarm ondertussen de amandelmelk in een pannetje of de magnetron.
  3. Doe de warme pompoen, de banaan, amandelmelk en een eetlepel pumpkin spice of speculaaskruiden in een blender en blend tot gladde massa. Doe er wat meer amandelmelk of water bij als het nog te dik is.
  4. Giet de smoothie in een grote mok en doe er nog wat pumpkin spice en pompoenpitjes bovenop. Leuk rietje erin en genieten maar!

recept-recipe-warm-pompoen-pumpkin-smoothie-01

No Comments

Leave a Reply