Lezen

Herfstige boekaanbevelingen

Books-boeken-herfst-fall-autumn-TBR

Tijdens koude en regenachtige dagen kruip ik het liefst onder een dekentje op de bank met een boek. Met een baby kom ik daar natuurlijk weinig aan toe, maar als ik kan lezen, doe ik dat meteen. Vandaag wil ik wat boeken aanbeveling die ik perfect vind voor tijdens de herfst. Niet alleen maar omdat het boek een herfstig kleurtje heb, maar omdat de verhalen passen bij deze tijd van het jaar. De meesten zijn series, dus ik raad aan bij het eerste boek van de serie te beginnen uiteraard!

Wildwoud Kronieken
Prue McKeels leven is heel gewoon, totdat haar kleine broertje wordt ontvoerd door een zwerm kraaien. Ze durft niet meer naar huis en gaat de kraaien achterna om haar broertje te redden. De vogels vliegen naar de Onbegaanbare Wildernis, het verboden bos waar niemand ooit uit terugkeerde.
Zo begint het avontuur dat Prue en haar vriendje Curtis meeneemt naar een geheime wereld vol gewelddadige beesten, liefdevolle wezens en machtige figuren met slechte bedoelingen.

Ik hou van het bos en al helemaal in de herfst. En dit verhaal speelt zich af in Oregon. Ik vind het een knus herfstboek om te lezen als de bladeren van de bomen vallen en je met een kop thee binnen zit als het slecht weer is. De covers van deze boeken zijn gemaakt door Carson Ellis, de vrouw van de schrijver Colin Meloy.

“My dear Prue, we are the inheritors of a wonderful world, a beautiful world, full of life and mystery, goodness and pain. But likewise are we children of an indifferent universe. We break our own hearts imposing our moral order on what is, by nature, a wide web of chaos. It is a hopeless task.”
Colin Meloy, Wildwood

De Zijderups (Cormoran Strike Serie)

Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles te maken heeft met Quines laatste manuscript. Dit bestaat namelijk uit onthullende portretten van bijna al zijn vrienden en kennissen en het zou een ramp voor hen zijn als het ooit wordt gepubliceerd.

Een goede misdaadroman is altijd goed naar mijn idee. Robert Galbraith is een alias van J. K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter boeken. Daarom kon ik deze serie natuurlijk ook niet aan mij voorbij laten gaan en het is me zeker goed bevallen!

The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel Series

Nicolas Flamel werd geboren in Parijs op 28 september 1330. Bijna 700 jaar later wordt hij gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Er wordt gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418. Maar zijn graf is leeg… De waarheid: Nicolas Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus. Dit boek is het machtigste boek met oude magie dat er bestaat. Dr. John Dee, de hofmagiër van Koningin Elizabeth meer dan 400 jaar geleden, heeft zich verbonden met de Onsterfelijken, de krachten van het kwaad, die van plan zijn de mensheid te vernietigen zodra ze het boek in handen krijgen. En als de millenniaoude voorspelling juist is zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden – als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken…

Een superleuke, spannende serie voor tieners en ouder. Vol met actie, mythologische en historische figuren die kunstig met elkaar verweven worden. Erg leuk als je iets zoekt wat snel weg leest.

Shattered Realms Novels

Deze serie speelt af in dezelfde wereld als de Zeven Koninkrijken serie, maar generaties later. Deze spannende serie zit vol magie, bedreigingen en twee onvergetelijke hoofdpersonages die het dunne lijntje tussen leven en dood bewandelen.

Weer een fantasie serie, maar dat past zo goed bij deze magische tijd van het jaar. Na het lezen van de Zeven koninkrijken serie, was ik super blij dat Cinda Williams Chima nog meer boeken heeft geschreven binnen deze wereld!

Dus, doe die kaarsjes aan, kruip onder je dekentje op de bank en begin in een boek, waar wacht je nog op?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply