Avondeten, Lunch, Recepten

Vegan barbecue tempeh wraps

Dainty-Dream-Lifestyle-Food-Vegan-Recipe-BBQ-Wraps-02
Vandaag ben ik al langer dan een week vegan aan het eten en ik moet zeggen, het bevalt mij eigenlijk super goed! Ik mis eigenlijk niks and ik heb het idee dat ik meer energie heb dan normaal. Dus, ik houd het aardig goed vol! Dit weekend at ik iets te veel Oreo’s, ja die zijn vegan, omdat ik doordeweeks probeer geraffineerde suikers te laten staan voelde ik me meteen een beetje slecht. Maar goed, Wouter at vandaag wat leftovers van zijn pulled pork die hij gister maakte op de barbecue, dus ik moest wat voor mezelf verzinnen. Ik bedacht deze heerlijke vegan barbecue tempeh wraps die ik maakte met de barbecue saus die ik ontving in de Foodybox.

Benodigdheden voor 2 wraps:

 • Santa Maria American BBQ sauce Kentucky Whiskey
 • Maza Hummus met kerrie smaak
 • 75 grams tempeh
 • 2 No Fairytales beet tortillas
 • een hand spinazie
 • een hand gemengde salade
 • 8 kleine broccoli roosjes, gekookt
 • 1/2 paprika, in kleine reepjes
 • 1/2 avocado, in dunne plakjes
 • Pittige kiemen

Instructies:

 1. Snijd de tempeh in kleine plakjes en doe ze in een steelpannetje met de barbecue saus, zorg dat de tempeh goed bedekt is. Zet het op laag vuur en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen.
 2. Smeer de tortillas in met een laagje hummus.
 3. Verdeel de spinazie, salade, broccoli, paprika, avocado en kiemen over de wraps en rol ze strak op. Snijd de wraps doormidden en serveer het met de broccoli die je nog over hebt.

Dainty-Dream-Lifestyle-Food-Vegan-Recipe-BBQ-Wraps-01

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply robert 08/08/17

  Hallo Mandy,
  Wat een smakelijk gerecht en prima foodfotografie. Top. Het water loopt in mijn mond. Snel naar de super rennen om de ingredienten te pakken te krijgen.

 • Leave a Reply