Avondeten, Lunch, Recepten, Snacks

Recept: Garnalen springrolls

springrolls02
Springrolls stonden al een tijdje op mijn ’to make’ lijstje. Springrolls zijn een soort loempia’s van rijstvellen, die niet gefrituurd of gebakken moeten worden, maar alleen even geweekt in warm water voordat je ze vult en koud op eet. Perfect! Ik maakte het mezelf makkelijk en kocht bijna alles voorgesneden. Springrolls maken kost al genoeg tijd en geduld! Ik gebruikte zo veel mogelijk verschillende kleurtjes voor leuke fleurige rolls, maar ook omdat je zo meer verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.


Wat je nodig hebt:

 • Rijstvellen
 • Bakje garnalen
 • Peen julienne
 • Gesneden rode kool
 • Avocado, in kleine blokjes
 • Pittige kiemen
 • Radijsjes, in dunne plakjes
 • Zwarte peper
 • Knoflookteen, geperst
 • Olijfolie

Instructies:

 1. Bak de garnalen in een klein beetje olijfolie met de knoflook en zwarte peper tot ze gaar zijn, laat de garnalen afkoelen.
 2. Week een rijstvel in warm water (ik gebruikte gewoon heet water uit de kraan)
 3. Leg het geweekte rijstvel op een gladde ondergrond en van alle ingredienten een klein hoopje in het midden, iets boven aan. Vouw nu de bovenkant er strak overheen, daarna de zijkanten en rol het verder op naar beneden tot je een ‘loempia’ vorm hebt. Dat is jouw springroll! Het is misschien even oefenen tot het perfect eruit ziet. Check voor de zekerheid Youtube voor een tutorialfilmpje.
 4. Serveer de springrolls met wat soya saus om te dippen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply