Lezen, Lifestyle

Een terugblik op mijn 2017

Terugblik op 2017

Wow wat is 2017 snel voorbij gegaan! Als eerste wil ik jullie een heel gelukkig 2018 wensen en ik hoop dat jullie hier in het nieuwe jaar ook terug zullen komen, want ik heb een heleboel nieuwe dingen in petto! Vandaag blikken we terug op mijn 2017 met zoals elk jaar ook de boeken die ik heb gelezen op een rij!

Leuke dingen:

 • De geboorte van Zoey. Op Valentijnsdag werd ons dochtertje geboren na een super snelle bevalling en een prima zwangerschap.
 • Familie bezoek uit Amerika, mijn neef en zijn twee kinderen bleven een week bij ons slapen. 5 jaar geleden sliep ik een maand bij hun, dus het was super leuk om dit nu terug te doen en we hebben een geweldige week gehad!
 • Een nieuwe baan. Via vriendinnetje Melissa kon ik samen met haar aan het werk bij een makelaarskantoor. Super leuk om weer samen te werken.
 • Samen sporten met vriendinnen. Een paar weken na mijn bevalling heb ik voorzichtig aan het sporten opgepakt, jammer genoeg zijn mijn bekken en conditie er slechter aan toe dan ik hoopte, maar dankzij vriendinnetjes Laura en Sanny werd het sporten een stuk leuker.

Trips en vakanties:

Zoals jullie weten houden wij ervan om nieuwe plekken te zoeken en op avontuur te gaan. Ondanks de geboorte van Zoey hebben wij dat ook evengoed gedaan.

 • Een lang weekend Praag met Wouter, Mirjam en Zoey. We stapten met al onze spullen en boterhammen in de auto om daar Lydia te bezoeken.
 • Roadtrippen door Noord Normandië en Bretagne met Wouter en Zoey. Het weer was niet al te best, maar evengoed hebben we een heerlijke week gehad met als hoogtepunt een overnachting in een boomhut!
 • Zon, zee, strand en vegan ijsjes in Split, Kroatië met Lydia. Deze keer pakte ik in mijn eentje het vliegtuig om haar op te zoeken. Uiteraard miste ik Wouter en Zoey, maar het was stiekem ook heerlijk om even geen verplichtingen te hebben en lekker te chillen met een vriendin.
 • Met mijn werk ging ik in oktober een weekend naar Dublin, dat zijn nog eens bedrijfsuitjes! Heel leuk om mijn collega’s beter te leren kennen.
 • In december is er een soort nieuwe traditie ontstaan. Wij gingen namelijk weer een weekendje chillen in een huisje met Jorrit en Emmy, in 2016 deden we dat ook al. Dus in 2018 moeten we de traditie natuurlijk voortzetten

De boeken die ik heb gelezen in 2017:

 1. Sarah J. Maas – Throne of Glass (Throne of Glass, #1)
 2. Robert Galbraith – The Silkworm (Cormoran Strike, #2)
 3. J. K. Rowling – Harry Potter and the Chamber of Secrets, illustrated edition (Harry Potter, #2)
 4. Laini Taylor – Daughter of Smoke & Bone (Daughter of Smoke & Bone, #1)
 5. Brandon Sanderson – Steelheart (Reckoners, #1)
 6. Laini Taylor – Days of Blood & Starlight (Daughter of Smoke & Bone, #2)
 7. Laini Taylor – Dreams of Gods & Monsters (Daughter of Smoke & Bone, #3)
 8. Sarah J. Maas – Crown of Midnights (Throne of Glass, #3)
 9. Alexandra Bracken – Passenger (Passenger, #1)
 10. Alexandra Bracken – Wayfarer (Passenger, #2)
 11. Sarah J. Maas – Heir of Fire (Throne of Glass, #4)
 12. Stephanie Garber – Caraval (Caraval, #1)
 13. Laini Taylor – Strange the Dreamer (Strange the Dreamer, #1)
 14. Sarah J. Maas – Queen of Shadows (Throne of Glass, #4)
 15. Sarah J. Maas – Empire of Storms (Throne of Glass #5)

Mijn doel voor 2017 was om 25 boeken te lezen, maar door de geboorte van Zoey en ons Netflix account is dat niet helemaal gelukt. Maar één van mijn goede voornemens is minder Netflix en meer boeken. Dus voor dit jaar heb ik mijn doel op 20 boeken gezet en ik ben er zeker van dat ik dit ook ga halen! Volg mij op Good Reads om op de hoogte te blijven!

In 2018 kijk ik uit naar:

 • Onze reis naar California, waar we mijn familie weer opzoeken en langs zoveel mogelijk National Parks gaan in een RV.
 • De terugkomst van vriendinnetje Shannon in Zaandam.
 • Jorrit en Emmy die onze buren gaan worden (wijntjes en barbecues in onze tuinen van de zomer!)
 • Het opstarten van mijn eigen bedrijf als illustrator en grafisch vormgever.
 • Weer trots zijn op mijn lichaam, door te blijven sporten en gezond te eten.
 • Feestjes en festivals in de zomer.

Wat je kan verwachten op Dainty Dream:

 • Lekkere vegan en vegetarische recepten. Ik wil minder dierlijke producten gebruiken en als ik wat lekkers bedenk, zal ik dit hier delen.
 • Meer kunst en grafisch werk. Omdat ik meer wil halen uit mijn creativiteit zal ik hier ook meer delen uit die hoek. Ook met het oog op mijn eigen bedrijfje.
 • Reisverslagen en tips. Ook die van afgelopen jaar nog.
 • Ik ga weer door met Project Life en dat ga ik hier ook weer delen.
 • Gratis downloads (denk aan planners, telefoon- en bureaublad achtergronden etc.)
 • Snippets van mijn leven.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply