Creatief, DIY's

DIY: Plantenpotjes schilderen

Cactus-Pots-DIY-paint-01
Dit had ik al een hele tijd op mijn to-do lijst staan. Mijn pinterest DIY bord staat er vol mee, geschilderde plantenpotjes. Dus eindelijk ben ik naar het tuincentrum gegaan en heb ik wat terracotta potjes ingeslagen, die kosten geen drol. Ook kocht ik wat hydrokorrels, aarde, cactusjes en vetplantjes om de potjes mee te vullen.
Eenmaal thuis haalde ik meteen mijn kwasten en verf te voorschijn. Als ik het dan eenmaal in mijn hoofd heb, moet het ook meteen gebeuren. Qua designs had ik er nog niet echt over nagedacht en ik ben dan ook eerst de potjes wit gaan schilderen, zodat ik een iets betere basis had voor de kleur die er later op kwam.

Cactus-Pots-DIY-paint-02

Ik had niet zo’n zin om alles heel strak te maken en alles af te plakken, dus ben ik lekker vanuit de losse hand gaan schilderen. Ik gebruikte hiervoor acrylverf en gouache. Waarschijnlijk blijft dit buiten ook wel redelijk erop zitten, maar ik heb de potjes gezellig binnen neergezet.

Het donkerblauwe potje heeft onze sterrenbeelden erop. Waterman voor Wouter en Zoey, Weegschaal voor mezelf en Lupus voor Pip.

Cactus-Pots-DIY-paint-03

De meeste potjes hebben alweer een nieuw thuis gekregen, want ik geef ze graag mee met mensen die ze leuk vinden. Ook maakte ik er twee voor Caroline, mijn schoonmoeder en -zusje.

Dus mocht je je een keer vervelen op een regenachtige zondagmiddag, ik vond dit in ieder geval super leuk om te doen en ik ga er zeker meer maken, mijn hoofd loopt nog over met ideetjes voor deze plantenpotjes!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nicole 11/08/17

    Die met die sterrenbeelden is zo leuk!

  • Leave a Reply