Frankrijk, Hotspots, Reisverslagen, Reizen

Boomhut in Frankrijk + tips

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-01
Afgelopen maand hebben Wouter, Zoey en ik eindelijk iets van mijn bucketlist kunnen afstrepen, namelijk een overnachting in een boomhut. Toen wij onze vakantie naar Frankrijk aan het plannen waren, hadden wij nog een plek nodig om te overnachten in Bretagne. Wouter is aan het zoeken gegaan en uiteindelijk is hij terecht gekomen bij Hébergements Insolites de Quénécan, waar je dus in een boomhut kan slapen! Natuurlijk was ik meteen verkocht en boekten wij die avond de familie boomhut.

Na twee overnachtingen in een hotel in Broglie, Normandië reden we via Mont Saint Michel door naar Bretagne, waar we het bos in gingen richting onze boomhut. Vanaf de receptie moesten we een golfkarretje volgen die door het bos aan het racen was of het niks is. Na een hobbelige rit kwamen we dan eindelijk bij onze boomhut aan, wat een super mooi gezicht, een houten huisje zo hoog in de bomen!

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-02

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-03

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-04

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-10

Via een wenteltrap via de ene boom, over een hangbrug naar de andere boom, waarin onze boomhut hing. Met al onze bagage en Zoey best een toestand, maar het is het helemaal waard. In de boomhut stond een bankje, een stoel, een salon tafel, een stapelbed en een loft gedeelte met een tweepersoonsbed. Ook stonden er genoeg kandelaars met kaarsen om de boel te verlichten en een peteroliumkachel om ’s avonds warm te blijven. Helemaal leuk! Buiten is er ook nog een aardig groot balkon, met een gezellig zitje en een super mooi uitzicht op het bos en het meer.

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-05

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-07

Omdat we voor de familie boomhut zijn gegaan, was er nog genoeg plek voor Zoey’s campingbed, waar ze overigens alleen de eerste nacht heeft geslapen, omdat het toch aardig koud werd ’s nachts, besloten wij haar de daarop volgende nachten lekker bij ons boven te houden in haar wandelwagenbak. Het campingbedje gebruikten we overdag als box.

Hoewel het er natuurlijk allemaal heel leuk en avontuurlijk uitziet, hangen er wel nog wat nadelen aan het verblijven in een boomhut. Daarom wil ik deze graag delen, met meteen daarbij een oplossing en wat tips!

  • De meeste boomhutten hebben geen gas, water en licht. Dat kan heel leuk zijn, maar met een baby niet heel praktisch. Wij moeten namelijk nog water warm maken om Zoey’s flesjes te maken. Gelukkig hadden wij een camping gasstelletje kunnen lenen en hadden we een thermosfles mee om het water warm te houden.
  • De toiletten en douches waren 3 km verderop. In de boomhut zit een compost toilet en deze ‘spoel je door’ met houtsnippers. Je begrijpt misschien wel dat we geen number 2 deden op dit toilet. Elke keer als we langs het hoofdgebouwtje reden, gingen we nog even snel naar het toilet of gingen we samen met Zoey onder de douche staan. Het is ook handig om wegwerpwashandjes mee te nemen en genoeg natte billendoekjes!
  • Een bos is vaak vochtig en aan de Atlantische kust wordt het in de avond snel koud. Neem dus genoeg warme kleding mee. Gelukkig hadden we een warme pyjama gekocht voor Zoey vlak voordat we in de boomhut aankwamen. Was bedoeld voor van de winter, maar het kwam daar toch ook erg goed van pas.
  • Neem een goede ledlamp mee. Er waren echt genoeg kaarsjes om de hele hut mee vol te zetten, maar echt licht werd het er niet van. Aangezien je zuinig moet doen met je batterij van je telefoon (want geen stroom om op te laden), wil je misschien wel een boek lezen of een spelletje doen. Geloof me, van lezen bij kaarslicht krijg je alleen maar hoofdpijn.
  • Haal genoeg flessen water! Niet alleen om te drinken, maar ook om je te wassen, om af te wassen, een eitje te koken, etc. Het omspoelen van Zoey’s flesjes kostte aardig wat water en we kookten ze ook regelmatig uit. Gelukkig zat er een Lidl op 10 km afstand.
  • Pak minimalistisch in. Je wilt echt niet met je mega koffer over zo’n wiebelige hangbrug lopen.
  • Neem houdbaar eten en drinken mee, je kan er namelijk niets koelen.

Het klinkt misschien allemaal wat heftig, maar uiteindelijk was het goed te doen en zijn we een super leuke ervaring rijker. Er zijn uiteraard ook luxe boomhutten te huren, maar zo primitief met z’n drietjes aanmodderen was ook best leuk! En die warme douche waardeer je alleen maar weer als je weer thuis bent 😉

Hébergements Insolites de Quénécan

Er was op het moment dat wij er waren maar één boomhut, er was er net één uit elkaar gehaald en een nieuwe werd alweer opgebouwd. Ook zijn er super leuke kleine huisjes aan het meer en een huisje op palen:

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-13

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-12

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-11

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-14

Wij hebben een super leuke vakantie gehad en zullen dit altijd blijven herinneren! Ook al was het niet erg praktisch met een baby en was het weer niet heel goed, dit was er één voor in de boeken! Heb jij weleens een boomhutovernachting gedaan? Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen en waar jullie dit hebben gedaan! Mijn droom is om nog eens in een super de luxe boomhut te slapen!

treehouse-boomhut-France-Frankrijk-08

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply