Groot Brittanië, Lifestyle, Reizen, Reviews

Review: Fotoboek van de Fotofabriek.nl

Dainty-Dream-Lifestyle-travel-blog-citytrip-Photobook-01
Alweer een hele tijd geleden werd ik benaderd door Fotofabriek.nl of ik een fotoboek bij hen wilde maken en deze site eens uit te testen. Dit wilde ik heel graag, want van elke vakantie en citytripje maak ik altijd een fotoboek. Ondertussen heb ik al een hele verzameling en moet ik er nog steeds een aantal maken van 2016. Door het verliezen van mijn baan en de geboorte van Zoey kwam het er even niet van, maar afgelopen maand ben ik er eindelijk voor gaan zitten en heb ik een fotoboek gemaakt van mijn weekendje Dublin met de meiden.

Dainty-Dream-Lifestyle-travel-blog-citytrip-Photobook-02
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de software van Fotofabriek.nl niet echt heb gebruikt. Als grafisch Vormgever vind ik het heel frustrerend om met een ander programma te werken dan Adobe InDesign, daarin maakte ik mijn fotoboek dan ook op, op het juiste formaat. Vanuit hier exporteer ik de pagina’s in hoge resolutie naar JPG, die ik dan weer importeer op de pagina’s in de software van fotofabriek.nl. Dit klinkt misschien wat omslachtig, maar zo werkt het voor mij het makkelijkst en het snelst.

Ik houd mijn fotoboek altijd vrij simpel, meestal een spread met aan één kant een pagina vullende foto en aan de andere kant 4 kleinere foto’s, met wat tekst erbij waar iets was. Ik vind het altijd leuker om zelf het verhaal erbij te vertellen, dan om een heel verhaal bij de foto te typen.

Bestellen bij de fotofabriek.nl is erg leuk, je krijgt tijdens de productie van jouw fotoboek namelijk updates via de mail met stukjes video hoe jouw fotoboek gemaakt wordt. De kwaliteit van het fotoboek is erg goed, niet beter of slechter dan andere aanbieders die ik in het verleden heb uitgeprobeerd.

Ondertussen staat het boek fijn tussen mijn andere fotoboeken:

Dainty-Dream-Lifestyle-travel-blog-citytrip-Photobook-03

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply