Italië, Reisverslagen, Reizen

Roadtrippen door Toscane, Italië

01

Onze eerste vakantie samen, vier jaar geleden, pakten Wouter en ik de auto en reden naar Toscane in Italië. We huurden een appartement met alles erop en eraan in Montaione, in het midden van Toscane. Vanaf hier waren alle plekjes waar we heen wilden binnen 1,5 uur te rijden, perfect! Ik heb van deze plekjes een fotoverslagje gemaakt, dus houd rekening met een heleboel foto’s..


Montaione

Na een lange autorit kwamen we eindelijk aan op plaats van de bestemming, Montaione in Toscane, we verbleven in een appartement van La Collinella. Montaione is een mooi dorpje met mooie uitzichten.
02

03
The swimming pool.

Uiteraard gingen wij ook weer op bezoek bij een wijngaard waar we een rondleiding kregen en we heerlijke wijnen proefden. We namen 2 dozen mee naar huis, het voordeel als je met de auto gaat!

04

05

06

07

08


Pisa

Ons eerste uitje was naar Pisa, waar we natuurlijk de beroemde toren van Pisa moesten zien, inclusief toeristische omduwfoto haha. De rest van de gebouwen zijn ook prachtig, wel een beetje toeristisch..

01-1

02-1

03-1

04-1

05-1

06-1


Lucca

Omdat we vrij snel klaar waren in Pisa gingen we dezelfde dag een klein stukje verder naar Lucca. Lucca is een typische Italiaan stadje, met een grote stadsmuur waarover je kunt fietsen, super leuk! Ook is er een oud amfitheater, Piazza dell’Anfiteatro, waar je tegenwoordig leuke barretjes en winkeltjes vindt. Uiteraard hebben we daar even op terras gezeten!

07-1

08-1

09

10


Siena

Na een dagje zwembad hangen waren we weer klaar om op ontdekking te gaan naar de volgende stad op ons lijstje, Sienna. We liepen lekker rond, beklommen de trappen van Torre del Mangia en aten heerlijke ijsjes. Sienna is wel een van de mooiste steden van Toscane, met het mooie plein Piazza del Campo en de indrukwekkende dom.

01

02
Voor de Fonte Gaia.

03

04

05

06

07


Monteriggioni

Toen we weer weg gingen uit Sienna hadden we nog wat tijd over en reden we wat rond tot we aankwamen bij Monteriggioni, een super klein ommuurd middeleeuws dorpje waar we de meest overheerlijke pasta met truffel aten. Goddelijk!

08

09

IMG_1657


Florence
Next stop, Florence! Florence (of Firenze) stond bovenaan op ons ’to-go’ lijstje. Maar eerst wilde ik Dan Brown’s boek Inferno uitlezen, wat daar deels afspeelt. Na een dagje lezen aan het zwembad was het zover! Tijd om Florence to ontdekken. Wat een super mooie stad met super veel te zien.

01

02
El Duomo

03
The mister voor de Ponte Vecchio (De oude brug)

04

05

06
Basilica di San Lorenzo

07
Beelden knuffelen in de Bobolituin

09

10

11
Hercules verslaat de Centaur door Giambologna bij Loggia dei Lanzi

12


San Gimignano
San Gimignano is een klein ommuurd middeleeuws stadje, bekend door al zijn torens en middeleeuwse architectuur. Dit was 1 van onze favoriete stadjes, ook doordat ze hier het beste ijs van de wereld verkopen. Het is een klein stadje, maar we brachten hier een hele dag door.

01

02

03

04

05

06
Uitzicht vanaf Torre Grossa

07

08

09


Volterra
Het laatste dorpje waar we heen gingen was Volterra. Weer een Middeleeuws dorpje met een oud amfitheater en opgravingen. Genoeg te zien!

01

02

03

04

05

06

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply