Ontbijt, Recepten

Recept: Kwark met appel en banaan uit de oven

breakfast01
3,5 jaar geleden bracht Wouter mij op de hoogte van zijn kookkunsten: Hij kon wokken en pannenkoeken bakken. Prima, ik vind het zelf leuk om te koken, behalve pannenkoeken, die ik wel heel erg lekker vind. Komt goed uit dus! Ondertussen weet ik dat hij veel meer kan dan pannenkoeken bakken. Zo sloofde hij zich vaak ’s ochtends uit in de keuken als ik was blijven slapen. Verse croissants, gebakken eitjes en heerlijke appel en banaan uit de oven. Hij weet wel dat liefde door de maag gaat!
Ondertussen helpt hij me vaak met koken als ik laat thuis ben uit mijn werk, perfect!
Terug naar de appel banaan uit de oven. Dit recept van Wouter wil ik graag met jullie delen. Het is na wat aanpassingen aardig clean (er ging nogal wat suiker in) en het is een heerlijk ontbijtje voor een zondag!

Benodigdheden:

 • 1 appel
 • 1 banaan
 • 1 eetl. kaneel
 • 1/2 eetl. kokosbloesemsuiker of honing
 • Kwark of Griekse yoghurt
 • Optioneel: Extra toppings als chia zaadjes, kokosschaafsel etc.

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Snijd de appel en banaan in kleine stukjes en doe het in een ovenschaal.
 3. Doe de kaneel en de suiker of honing erbij en meng het goed door elkaar.
 4. Zet het ongeveer 10 minuten in de oven.
 5. Eet de appel banaan uit de oven met wat stevige kwark of op een broodje, zoals Wouter dat doet!

breakfast02

breakfast03

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply