Ontbijt, Recepten

Recept: Havermout met nectarine

nectarine oats
Havermout in de ochtend is altijd een goed idee. Het vult goed, geeft genoeg energie tot de lunch (of pre-lunch snack!) en ik vind het persoonlijk ook erg lekker. Zodra het nectarine seizoen begint sta ik vooraan in de rij, daarom kan deze heerlijke vrucht niet ontbreken op mijn geliefde havermoutje. Klik door voor het recept:
Benodigdheden voor 1 persoon: 

  • 40 grams (4 eetl) havermout
  • 1 eetl lijnzaad
  • 2 eetl cocosschaafsel (ongezoet)
  • 1 theel chia zaad
  • 150 ml rice/coconut melk (ongezoet)
  • 1 nectarine, in plakjes
  • 1 eetl amandelschaafsel

Directions:

  1. Meng de havermout met de lijnzaad, kokosschaafsel en chiazaadjes. Voeg de melk toe en roer het goed door.
  2. Verwarm de havermoutpap. Dit kan in een steelpannetje of in de magnetron. Net wat je makkelijk vind en waar je tijd voor hebt. Blijf in het pannetje roeren tot het de juiste dikte is (wat jij lekker vindt). Ik doe het zelf vaak even snel in de magnetron voor een minuut op 900W.
  3. Leg de nectarine en amandelschaafsel erbovenop en genieten maar.

nectarine oats

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply