Lunch, Recepten

Recept: Spinazie en geitenkaas omelet

IMG_8354
Afgelopen weekend wilde ik wat nieuws uitproberen voor de lunch. Nadat ik zes keer in de koelkast had gekeken was ik eruit. Ik had nog wat geitenkaas liggen en een halve zak spinazie. Eieren hebben we altijd in huis, dus ik besloot een omelet te maken. Het was super lekker, dus ik deel graag het recept met jullie!
Benodigdheden:

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 rode ui, fijn gesnipperd
 • 4 handjes verse spinazie
 • 4 eieren
 • 100 gram geitenkaas
 • Zwarte peper
 • Zeezout
 • 1 eetlepel hennepzaad
 • 1 eetlepel tuinkers

Instructies:

 1. Doe wat olijfolie in een koekenpan op medium/hoog vuur. Doe het gesnipperde uitje erin en fruit het tot het glazig is. Leg de spinazie erop en blijf roeren tot het geslonken is.
 2. Doe de eieren in een kom en kluts het tot goed. Schenk het over de uien en spinazie in de koekenpan. Verkruimel de geitenkaas erover en druk het een beetje in het ei. Doe er na smaak wat vers gemalen zwarte peper en zeezout overheen. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag voor 5 minuten.
 3. Draai heel voorzichtig de omelet om (ik gebruikte een tweede koekenpan en dat werkte). Als de omelet goudbruin is aan beide kanten schuif je het op een groot bord.
 4. Maak het af met wat hennep zaad en wat tuinkers voor een pittige bite.

IMG_8366

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply sneha 21/11/15

  new to me. thanks for a wonderful recipe.. i’d never done this before..

 • Leave a Reply