Recipes, Desserts & Baked Goods

Pandan blondies

Als ik in de Aziatische supermarkt ben ga ik altijd eerst naar het koek- en snoepschap en eigenlijk altijd neem ik wel wat mee met pandan smaak. Ik ben ook groot fan van pandan cake, kue dadar (groene pannekoekjes met kokos/stroop vulling), pandan drink, noem maar op. Toen ik er de laatste keer was nam ik er een flesje pandan essence mee en ik wist al meteen wat ik ermee wilde maken, pandan blondies! Ik heb in het verleden wel veel blondies gemaakt en dan met framboos erin, maar deze keer ging ik voor pandan en witte chocolade!

Als het voor een speciale gelegenheid is, zou ik het de avond ervoor maken, aangezien het best nog wel een tijdje moet afkoelen en opstijven.

Ingrediënten voor 16 stuks:

 • 225 gram ongezouten roomboter
 • 300 gram witte basterdsuiker
 • 275 gram bloem
 • 2 eieren (M)
 • 1/2 theelepel Pandan essence
 • snufje zout
 • 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)

Instructies:

 1. Neem een vierkant bakblik of ovenschaal van ongeveer 20×20 cm en bekleed met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.
 2. Smelt de boter langzaam in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
 3. Voeg de Pandan essence toe en mix op hoge snelheid voor 2-3 minuten tot het groen mooi verdeeld is. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix nog een keer kort op volle snelheid en spatel de witte chocolade door het beslag.
 4. Verdeel het beslag over de vorm en bak de blondie in 30-35 minuten.
 5. De bovenkant moet een dun krokant laagje zijn. De binnenkant mag nog een beetje nat zijn, maar de randen moeten wel stevig aanvoelen. Bij het afkoelen zal de witte chocolade blondie weer stevig worden.
 6. Laat de blondie helemaal afkoelen voordat je deze aansnijdt. Verdeel in 16 stukjes.

Tip!
Serveer een stukje Pandan blondie met een bolletje kokos- of mangoijs, wat kokosrasp en passievrucht voor een tropisch dessert.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply