Hotspots, The Netherlands, Travel Reports, Trips and Travels

Heerlijke Hotspot in Zaandam: Roxy’s Deli

Al een tijdje hadden we op de Zuiddijk de fantastische winkel Zuiddijk Kaas & Lekkers. Wij haalden er altijd met plezier heerlijke kaasjes en wijntjes, waar we in het weekend van genoten. Wat eigenaren later waren daar Roxanne en Ramon die tijdens de Covid lockdowns begonnen met het verkopen van wijnproeverijen, die wij bijna altijd wel kochten en dit was echt een hoogtepuntje waar we naar uit keken na een week binnen zitten.

Uiteindelijk werd de naam van Zuiddijk Kaas & Lekkers aangepast naar Roxy’s Deli, veel toepasselijker, want onderhand is het assortiment flink uitgebreid. Natuurlijk nog steeds veel kaas, maar je kunt er ook terecht voor heerlijke oliën en azijntjes, Zaanse delicatessen en alles wat je maar zou willen voor een uitgebreide borrel. De weekendtasjes en kaasfondue uit blik zijn bij ons favoriet en ook voor lekkere cadeaupakketjes lopen we regelmatig binnen. Roxan denkt graag mee bij het samenstellen van een leuk pakketje.

Nu ze zijn verhuist naar een groter pand kan je er ook terecht voor belegde broodjes en koffie. Goede reden om dit eens uitgebreid uit te proberen tijdens onze vakantie!

We begonnen met een koffie van barista Ramon, Wouter een dubbele espresso en ik een cappuccino met soja melk. Ze zijn dinsdag t/m zaterdag open vanaf 8:00 uur, dus het is ook een perfecte plek om een koffie to go te halen onderweg naar het werk. En zo’n vers croissantje kan er dan ook meteen bij!

Uiteindelijk zagen we zulke lekkere dingen op de kaart dat we besloten er ook meteen te lunchen. Terwijl de broodjes werden gemaakt heb ik wat foto’s gemaakt van de gezellig winkel:

Vergeet niet meteen zo’n leuke kaart van de Dainty Studio mee te nemen :p

Ik koos voor een broodje oude kaas pesto salade met rucola, extra avocado en een heerlijke dressing. SU-PER lekker. Wouter had een broodje met Roxy’s kip, deze vond hij ook erg goed. Ik moet ook zeggen, hij zag er ook top uit.

Je kunt je voorstellen dat dit een van onze favoriete winkels in Zaandam is en ik kan het iedereen aanraden om eens binnen te lopen:

Roxy’s Deli
Zuiddijk 16B
1501 CL Zaandam

Website: https://roxysdeli.nl/
Instagram: @roxysdeli
Facebook: roxysdeli

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply