Cocktails, Recepten

Bubbly Limoncello Cocktail

Afgelopen weekend was ik met een vriendin in Napels en daar dronken we elke dag als toetje een huisgemaakte limoncello. Uiteraard super lekker om zo van te nippen, maar wist je dat het ook heel lekker is om in een cocktail te gebruiken? Ik vind limoncello op zichzelf vaak een beetje te zoet, dus bedacht ik een recept die perfect is als dorstlesser op een warme nazomerdag en niet zo zoet is.

Limoncello wordt gemaakt van citroenen die alleen uit de Costa Amalfitana en Sorrento komen, andere citroendranken met hetzelfde recept maar andere citroenen, worden “liquore di limone” genoemd of dragen namen als limonello, lemone of limonito. Behalve van citroenen wordt limoncello gemaakt van suiker, alcohol en water. Het limoncello recept schijnt heel eenvoudig te zijn. Het schillen van de citroenen gebeurt nauwkeurig om van de van dikke schil slechts de dunne bovenzijde te halen. De schillen worden in pure alcohol gelegd, waarna een week later water en suiker aan het citroengele mengsel worden toegevoegd. Misschien leuk om eens zelf te proberen!

Wist je dat er minstens 250 gram citroenschillen nodig is om 1 liter limoncello te maken?

Benodigdheden per glas:

 • 30 ml van een goede limoncello, zoals van Pallini
 • 20 ml wodka
 • 2 ijsblokjes
 • 2 Bramen of frambozen
 • 100 ml spa rood (of 7 up/Sprite, mocht je het wat zoeter willen)
 • Plakje citroen als garnering
 • Een papieren rietje

Instructies:

 1. Bewaar de limoncello in de vriezer.
 2. Pak een glas en leg hierin 2 ijsklontjes.
 3. Schenk de limoncello en wodka over de ijsklontjes en vul het glas bij met Spa Rood.
 4. Voeg wat fruit toe als garnering (dit zuigt de drank lekker op, ik zie het altijd als toetje als mijn glas leeg is :D)
 5. Roer het even door met het rietje en zet het plakje citroen op de rand.

Genieten maar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply