Ontbijt, Recepten

Recept: Mugcake, met liefde

mugcake01
Hoe leuk is deze roze rugcake? Ik maakte deze voor Wouter op Valentijnsdag (ja zo cheesy ben ik), maar deze heerlijke ontbijtcake is perfect voor elke dag van het jaar. Wie wordt hier nou niet blij van? Het is super makkelijk en het ziet eruit alsof het echt met liefde gemaakt is toch?

Benodigdheden voor 1 mugcake:

 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 4 eetl havermout
 • 1/2 eetl lijnzaad

Benodigdheden voor de topping:

 • 1/3 cup frambozen (ik gebruikte bevroren frambozen)
 • 3 eetl magere kwark
 • 3 walnoten, in stukjes
 • 1 theelepel chia zaadjes

Instructies:

 1. Pel de banaan en snijd er 1/3 eraf en leg het apart, dit stukje gebruik je later voor de decoratie.
 2. Prak de banaan in een klein schaaltje fijn, voeg een ei en de havermout toe en mix het goed. Roer de lijnzaad erdoor.
 3. Zet het schaaltje in de magnetron voor 2 minuten op 900 – 1000 W. Het zou er droog uit moeten komen en de randen losgelaten van het schaaltje. Keer het om boven een bord, en daar is je cake. Misschien moet je het een beetje helpen met een vork.
 4. Tijd voor de toppings! Voor deze mugcake gebruikte ik een staafmixer om de helft van de frambozen en de kwark te blenden, voor een mooi roze kleurtje, giet dit over de cake. De overgebleven banaan snijd je in plakjes en leg deze rondom de mugcake. Verspreid de frambozen en walnoten over het bord en besprenkel het geheel met chia zaadjes.

mugcake02

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply