Reisverslagen, Reizen, Verenigde Staten

Texas: 3 dagen in Austin

We kwamen na een hele dag in San Antonio in de avond aan in Austin. Ons verblijf was een Airstream AirBnB, dit stond al heel lang op mijn bucketlist en het was een super vet ding! We dumpten er onze koffers en gingen op pad naar South Congress Ave, waar we rondliepen tussen de cowboy hipsters. We bezochten er wat winkeltjes en fotografeerde wat bekende toeristenplekjes.

De volgende ochtend stonden we vroeg op om naar Hamilton Pool te gaan, een meertje in een grot. Helaas kwamen we er daar achter dat we hadden moeten reserveren. Gelukkig zat om de hoek het Milton Reimers Ranch Park, waar we ook een prachtige hike konden doen. We zagen er super grote cactussen en mooie uitzichten.

Toen we terug in Austin waren, gingen we naar Rainy Street. Een hippe straat met een heleboel leuke eettentjes en foodtrucks. We liepen er rond en dronken uiteindelijk een drankje bij Bangers, ook at ik er een heerlijke gepofte aardappel van de barbecue en Wouter een broodje pulled pork. Voor het avondeten gingen we naar Liberty, een bar met een tuin waarin de foodtruck staat van de bekende East Side Street Kings.

De volgende ochtend (zaterdags) was het minder mooi weer (later bleek er een orkaan te zijn geweest niet ver van ons vandaan), we aten een lekker uitgebreid ontbijt in Downtown Austin bij Caroline en schuilden voor de regen bij Starbucks. Toen het was opgeknapt stapten we in de auto en reden naar The Cathedral of Junk. Een enorm sculptuur in de achtertuin van een kunstenaar. Gemaakt uit junk dus. Maar wel leuk afval, oude Apple computers, speelgoed uit de jaren 80 en 90, noem maar op. Hij heeft zelfs een bouwvergunning aangevraagd ervoor. Het was super leuk om doorheen te lopen en de verhalen van de kunstenaar te horen.

Gelukkig was het ondertussen een stuk beter weer geworden en was de lucht weer mooi blauw. De volgende op ons lijst was namelijk Barton Springs Pool. Een natuurlijk zwembad gevuld met water van omliggende bronnen om Zilker Park. Ook het thuis van de zeldzame Barton Springs Salamander, die alleen daar voorkomt.

Nadat we er heerlijk hadden gezwommen en opgedroogd waren in het zonnetje belde mijn neef Roger die in San Diego woont dat hij was aangekomen op het vliegveld van Austin. Wij pikten hem op om met hem het weekend in Austin door te brengen. We begonnen bij Terry Black’s BBQ. Eén van de beste barbecue plekken in Texas. Gelukkig waren we vroeg (16:00 uur), want met de minuut werd de rij langer.

’s Avonds gingen we met z’n drieën stappen op E 6th street. Voor een goede bodem haalden we eerst donuts bij de bekende Voodoo Doughnuts. Daarna was het tijd voor mij allereerste echte Long Island Iced Tea. Het was super lekker (en sterk)!

De volgende ochtend waren we een beetje moe en hadden we een klein katertje, dus we begonnen de dag met een heerlijke brunch op Rainey Street. Mierzoete wentelteefjes, vers fruit en mimosa’s. Wat wil een katerig meisje nou nog meer? Ik haalde er ook nog wat mini donuts voor onderweg! Onze volgende stop was namelijk Lake Travis!

We reden naar restaurant The Oasis, vanaf waar je een fantastisch uitzicht hebt over Lake Travis. Ik had online al gelezen dat het eten er niet geweldig is, maar gelukkig hoefden we niet naar binnen voor het uitzicht. Aan de buitenkant zijn er namelijk al trappen en uitzichtpunten genoeg! Vanaf The Oasis gingen we weer verder op pad naar Mount Bonnel, voor weer een mooi uitzicht over de rivier en op Downtown Austin in de verte.

De laatste stop voordat we Roger weer moesten wegbrengen was Hope Outdoor Gallery, bekend door al z’n graffiti. Echt een hotspot voor fotoshoots. Helaas was het gesloten, omdat het binnenkort gesloopt wordt om plaats te maken voor dure appartementen. Gelukkig heb ik wat foto’s door het hek kunnen maken en hebben we het tenminste nog kunnen zien! Hierna brachten we Roger weer terug naar het vliegveld en reden wij door naar Houston voor onze laatste paar dagen in Texas.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Petra Fisher Clijnk 16/04/20

    Echt heel leuk je foto’s op deze manier mop

  • Leave a Reply