Hardlopen, Sporten

Race Report: Nike Women’s Run, Amsterdam

Eindelijk deed ik dit jaar mee met de Nike Women’s Run in Amsterdam (10 km). Ik had vorig jaar al alle foto’s gezien die er super leuk uitzagen en ik wilde altijd al eens onder het Rijksmuseum doorrennen en finishen in het Olympisch Stadion.

Ik besloot lekker vroeg heen te gaan, ik weet eigenlijk niet waarom, ik denk dat ik een beetje zenuwachtig was. Ook al kan ik makkelijk 10 km rennen. Eenmaal daar aangekomen wachtte ik op mijn vriendinnetjes. Na flink proppen bij de kluisjes waren we eindelijk klaar om te rennen.

We verzamelden met de Fitgirls, leuk om iedereen in het echt te zien! Na wat dansen op de muziek om onszelf warm te houden was het tijd voor de echte warming up. Best grappig om iedereen in dezelfde shirtjes te zien springen! Ik startte samen met Charlie en Dani, want ik moest was langzamer lopen voor mijn schenen en het is veel gezelliger om samen te rennen!

En deze keer heb ik mezelf echt vermaakt tijdens een run. Charlie en ik wilden geen PR halen, daardoor konden we lekker om ons heenkijken terwijl we over de Amsterdamse grachten liepen. Het was super mooi, alle lichtjes, een zwerm vrouwen in dezelfde oplichtende shirtjes en een heleboel supporters met muziek, high fives en yells. We renden met een glimlach op ons gezicht en het beste was dat Dani wel een PR rende, super goed!

Toen we het stadion binnen renden naar de finish stonden er ook super veel mensen, iedereen moedigde iedereen aan, geweldig! We kregen een heerlijke frozen yogurt met appeltaart smaak, dan konden we wel gebruiken! We kregen ook de finishers armband uitgereikt, erg leuk! Weer eens wat anders dan een medaille.

Uiteindelijk was het een hele leuke race en we hebben het gerend in 1 uur en 4 minuten, zeker geen record, maar daar renden we niet voor. We deden mee voor de ervaring en het was het zeker waard!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply