Reisverslagen, Reizen, Verenigde Staten

Californië: Sequoia National Park

De laatste bestemming van onze campertrip, Sequoia National Park, een nationaal park in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië. Bekend om zijn mammoetbomen, Sequoias, ook de boom met het grootste volume ter wereld staat er: de General Sherman Tree. In 2002 is het volume geschat op 1.486 m³. De boom zou 2200 jaar oud zijn en is 84 m hoog. Naast deze boom staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld in het Giant Forest.

We verbleven op een super leuke camping aan een rivier waarin we ook hebben gezwommen. We stookten een vuurtje en hadden een relaxte avond bij de camper. De volgende ochtend gingen we met camper en al vroeg op pad naar de plek waar we op werden gehaald door een busje om richting het park te gaan. Er stonden allemaal oude brandweerwagen, leuk om naar te kijken tijdens het wachten.

Lekker afkoelen in de rivier.

Dit is toch tof? Helemaal omdat mijn neef bij de San Diego Fire Department zit.

Daar zijn we dan! Tijd om die mega bomen eens te bekijken.

Super leuk om ook mijn andere neef en de rest van zijn familie daar te ontmoeten!

Dit lieve hert kwamen we onderweg tegen.

En degene die deze hele reis mogelijk maakte voor ons, mijn neef Roger!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Roos 02/07/19

    Leuke foto’s

  • Leave a Reply