Lunch, Ontbijt, Recepten

Recept: Broodje boterei


Toen ik nog bij mijn ouders woonde, maakte mijn vader altijd ‘boterei’ voor me als ik een kater had. Hij gebruikte veel meer zout en boter dan ik nu gebruik voor dit recept, maar met een beetje minder is het nog steeds super lekker en toch iets gezonder. Als ik tussen de middag trek heb in wat hartigs maak ik meestal dit!

Benodigdheden:

 • 1 afgebakken spelt broodje
 • 2 middelgrote eieren
 • een handje sla naar keuze
 • 1 radijsje
 • 20 gram roomboter
 • Zeezout
 • Zwarte peper
 • Kerriepoeder

Instructies:

 1. Kook de eieren hard (ik kook ze 7 minuten)
 2. Snijd ondertussen het broodje doormidden en beleg beide kanten met sla.
 3. Als de eieren gekookt zijn, pel ze dan zo snel mogelijk en leg ze in een schaaltje met een klontje roomboter, zodat die kan smelten. Prak alles fijn en door elkaar met wat zout, peper en veel kerriepoeder.
 4. Maak het af met dunne plakjes radijs voor extra pit en je lunch is klaar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply