Reisverslagen, Reizen, Verenigde Staten

10 dagen in New York City

Times square
Samen met 3 vriendinnen ben ik 10 dagen naar New York City geweest. Het lijkt super lang voor een stad, maar eerlijk, aan het eind van onze trip waren we eigenlijk nog steeds niet uitgekeken. Eindelijk is het nu tijd om een heleboel foto’s te delen en te vertellen wat we allemaal hebben gedaan in die 10 dagen. Dus pak er een lekker kopje thee of koffie bij en ga er goed voor zitten. Wie weet kan je er wat uit halen voor je eigen trip naar NYC!

Wij hebben ervoor gekozen om een NYC Pas voor 5 dagen aan te schaffen, we hadden van te voren namelijk al bedacht wat we wilden doen en uitgerekend dat dit voor ons de voordeligste optie was, ook hadden we een metro pas.

Dag 1
Op dag 1 kwamen we natuurlijk aan na een prima vlucht met KLM. Toch wel mijn maatschappij naar keuze als het om lange vluchten gaat. Elk uur wat te eten en drinken, goede entertainment (films en series) en vriendelijk personeel. Na een ritje met een gele taxi kwamen we aan in ons hotel. We verbleven in Hotel Wellington waar we een kamer hadden met een tweepersoonsbed, 2 eenpersoonsbedden, een mini keukentje met koelkast en badkamers. Perfect voor met z’n vieren.


Dag 2
We waren natuurlijk super moe, maar dankzij de goede ligging van het hotel (tussen Central Park en Times Square), gingen Laura en ik ’s ochtends een klein rondje hardlopen in Central Park. Ook weer afgevinkt :p, het was super koud, maar wel super leuk dat we dat gedaan hebben. Daarna gingen we met z’n vieren natuurlijk toch nog even op pad naar Times Square. Waar we een tijdje rondkeken en winkels bezochten.

Times Square

Times Square

#dutchiesinnyc #nyc #newyork #hardrockcafe

A post shared by Mandy Fisher (@daintydream) on


Dag 3
Tijdens onze derde dag hadden we een blauwe lucht en begon de zon te schijnen, dus besloten we na ons typisch Amerikaanse ontbijt meteen door the gaan naar Rockefeller Center, waar we naar het Rockerfeller Center Observation Deck gingen voor een uitzicht met mooi weer!

Laura onderweg naar Rockefeller Center:
10-dagen-in-new-york-NYC-05

In front of Rockefeller Center #topoftherock #newyork #nyc #dutchiesinnyc #girls

A post shared by Mandy Fisher (@daintydream) on

Vanaf The Top of the Rock heb je een fantastisch uitzicht over Central Park en kun je The Empire State Building goed zien, dus het is zeker een aanrader!

10-dagen-in-new-york-NYC-06

10-dagen-in-new-york-NYC-07

10-dagen-in-new-york-NYC-08

10-dagen-in-new-york-NYC-09

Na ons bezoek aan The Top Of The Rock gingen we shoppen. We liepen langs The New York Public Library waar we natuurlijk meteen een kijkje namen. En ook onderweg zagen we de mooiste gebouwen, onder andere The Flat Iron building.

10-dagen-in-new-york-NYC-10

10-dagen-in-new-york-NYC-11

10-dagen-in-new-york-NYC-12

Uiteindelijk waren we zo moe van al het lopen en shoppen dat we lekker vroeg naar bed gingen na een goede maaltijd bij Applebee’s.


 Dag 4
Op dag 4 bezochten we The Empire State Building, want we hadden weer een mooie blauwe lucht. Vanaf de top van deze wolkenkrabber heb je een super mooi uitzicht over The Hudson River, de skyline van NYC en de (toen) nog niet afgebouwde Freedom Tower.

10-dagen-in-new-york-NYC-15

10-dagen-in-new-york-NYC-16

10-dagen-in-new-york-NYC-13

10-dagen-in-new-york-NYC-14

Deze duif had toch wel het mooiste uitzicht:
10-dagen-in-new-york-NYC-17

Oke, je raakt nooit uitgekeken als je bovenop The Empire State Building staat, maar toen we besloten weer weg te gaan namen we de metro naar Queens, een plek waar je als toerist waarschijnlijk niet zo snel heen gaat. Maar wij wilden graag 5 pointz zien, een beruchte plek waar toen nog gebouwen vol met street art stonden. Ondertussen is het helaas allemaal afgebroken, dus ben ik extra blij met mijn foto’s en herinneringen.

5 Pointz

10-dagen-in-new-york-NYC-18

10-dagen-in-new-york-NYC-19

10-dagen-in-new-york-NYC-20

10-dagen-in-new-york-NYC-21

10-dagen-in-new-york-NYC-22

10-dagen-in-new-york-NYC-23

Na ons bezoek aan 5 Pointz namen we de metro en stapten we uit in Brooklyn, waar we de lekkerste pizza aten bij Grimaldi’s en een mooi uitzicht hadden op de verlichte skyline.

10-dagen-in-new-york-NYC-24


Dag 5

Op de vijfde dag in New York City bezochten wij WTC Memorial en het Ground Zero Museum. Super indrukwekkend natuurlijk, maar heel mooi om gezien te hebben.

Vanaf daar gingen we door naar Wall Street waar we een tour deden. De Nederlandse invloeden zijn hier goed te zien, dat maakt het extra leuk.

Omdat het zo mooi weer was besloten we door te gaan naar Brooklyn Bridge, om er met daglicht en een blauwe lucht overheen te lopen, extra mooi voor de foto’s natuurlijk 😉

10-dagen-in-new-york-NYC-25

10-dagen-in-new-york-NYC-26

10-dagen-in-new-york-NYC-28

10-dagen-in-new-york-NYC-29

10-dagen-in-new-york-NYC-30

10-dagen-in-new-york-NYC-32

10-dagen-in-new-york-NYC-33

10-dagen-in-new-york-NYC-34

10-dagen-in-new-york-NYC-35

10-dagen-in-new-york-NYC-36

10-dagen-in-new-york-NYC-37

10-dagen-in-new-york-NYC-38

10-dagen-in-new-york-NYC-39

10-dagen-in-new-york-NYC-40

10-dagen-in-new-york-NYC-41

10-dagen-in-new-york-NYC-42

10-dagen-in-new-york-NYC-43


Dag 6

Op onze 6e dag gingen wij met de bus naar Philadelphia, hierover ga ik nog een aparte blogpost maken. Het is namelijk heel makkelijk en niet eens zo duur om met de bus een dagje Philadelphia te doen, helemaal niet als je zo lang in NYC verblijft als wij.


Dag 7

Op deze vrijdag hadden we wat super leuks gepland. Na ons gebruikelijke ontbijtje met goede wifi gingen wij op weg naar Harlem, waar wij een tour deden met een hele leuke gids. Daarna gingen we heerlijk soul food eten bij Sylvia’s. Zeker weten een aanrader, wie gaat er nou niet kwijlen bij de gedachte aan candied yams en in gravy smothered fried chicken. Een hotspot voor de vleeseter. Als vegetariër zou ik het niet aanraden. Daarna gingen we naar het Apollo theater voor Amateur Night.

10-dagen-in-new-york-NYC-44

10-dagen-in-new-york-NYC-45

10-dagen-in-new-york-NYC-46

10-dagen-in-new-york-NYC-47

10-dagen-in-new-york-NYC-48

10-dagen-in-new-york-NYC-49

10-dagen-in-new-york-NYC-50

10-dagen-in-new-york-NYC-51

Amateur Night at Apollo theater, super fun! #apollo #harlem #newyork #nyc #dance

A post shared by Mandy Fisher (@daintydream) on


Dag 8

Vandaag zou het gaan sneeuwen! Dus besloten wij een kerk en musea te bezoeken. We begonnen in Cathedral of St. John the Divine. Vanaf daar zijn we naar American Museum of Natural History (Night at the Museum!), het Solomon R. Guggenheim Museum, deden wij een ferry tochtje langs het vrijheidsbeeld en ’s avonds bezochten wij een basketbalwedstrijd van de Brooklyn Nets, dat was echt heel cool.

10-dagen-in-new-york-NYC-52

10-dagen-in-new-york-NYC-53

#newyork #dutchiesinnyc #nyc #dinosaur #museum #skeleton

A post shared by Mandy Fisher (@daintydream) on

10-dagen-in-new-york-NYC-54

A day at the museum 🙂 #dutchiesinnyc #newyork #nyc #dinosaur #trex #amonh

A post shared by Mandy Fisher (@daintydream) on

10-dagen-in-new-york-NYC-55

Snow in Central Park #centralpark #newyork #nyc #dutchiesinnyc #snow

A post shared by Mandy Fisher (@daintydream) on

#guggenheim #dutchiesinnyc #newyork #nyc #museum

A post shared by Mandy Fisher (@daintydream) on

10-dagen-in-new-york-NYC-58


Dag 9

Deze dag hebben we weinig foto’s gemaakt, we hebben geshopt en lekker in het zonnetje gezeten in Central Park. Zo lag het vol met sneeuw en zo zit je zonder jas te zonnebaden, heel gek, maar wel even lekker natuurlijk!

10-dagen-in-new-york-NYC-56

10-dagen-in-new-york-NYC-57


Dag 10
Op de laatste dag waren we vooral druk met het inpakken van onze koffers en onze terugrit naar het vliegveld voor onze vlucht terug naar Nederland.

Dat waren 10 geweldige dagen in deze fantastische stad, ik zou heel graag nog eens terug willen.Iets warmer weer zou wel fijn zijn en het lijkt mij helemaal mooi om in het najaar te gaan als Central Park oranje kleurt.

Ik hoor graag jullie ervaring en tips over wat je niet mag missen in New York!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply