Creatief, DIY's

DIY: Ingelijste Instagram foto’s

photodiy02
Ik ben al jaren verslaafd aan Instagram en heb dan ook super veel foto’s op mijn account @daintydream staan. Via HEMA kun je deze heel makkelijk laten printen in super schattige mini fototjes van 5,75 cm. Ik had er een heleboel besteld en nu eindelijk besloten er wat mee te doen. Ik had nog een mooie grote lijst staan, dus die gebruikte ik om deze collage te maken.

Benodigdheden:

 • Een fotolijst met passe partout
 • Dun washi tape (HEMA)
 • Sterke lijm (ik gebruikte Aleen’s Tacky Glue)
 • Liniaal/rolmaat

photodiy01

Instructies:

 1. Leg de foto’s die je wil gebruiken op de lijst om een beetje te meten hoeveel foto’s erop passen. Kies de leukste en mooiste uit!
 2. Ik gebruikte de achterkant van de lijst als ondergrond. Meet op waar het midden zit, horizontaal en verticaal. Plak er zo recht mogelijk washi tape overheen.
 3. Gebruik een foto om de afstand te meten waar de volgende washi tape moet komen (zie foto hierboven). Zo blijven de ruimtes tussen de foto’s allemaal gelijk. Ga door tot alle foto’s erop passen.
 4. Verdeel de foto’s zo dat er leuk uitziet. Ik lette vooral op dat er geen foto’s met dezelfde sfeer/kleuren naast elkaar lagen. Ben je tevreden, plak ze dan vast.
 5. Trek als de lijm droog is de washi tape ertussen uit, nu zitten alle foto’s mooi onder en naast elkaar met dezelfde afstand!
 6. Plak boven een paar foto’s een decoratief washi tapje voor wat speelsheid.
 7. Zet de lijst weer in elkaar en klaar!

photodiy03

photodiy04

photodiy05

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marscha Pfennings 03/06/16

  Wat een leuk idee! heb de foto’s net ook zo klein besteld 🙂 Kun je mij misschien doorgeven welke maat lijst jij hebt gebruikt?

  Groetjes Marscha

  • Reply daintydream 13/06/16

   Het is een lijst van de Ikea van 40 x 50 cm, maar hoe groter, hoe meer erin past natuurlijk!

  Leave a Reply