België, Reisverslagen, Reizen

Doel: Een spookstad verkennen

doel01
Toen ik hoorde dat er in België een spookstad is, wilde ik er zo snel mogelijk heen. Het is maar 3 uurtjes rijden vanaf ons huis. Ik vroeg Melissa en Kevin om met ons mee te gaan dit kleurrijke dorpje te verkennen en al het mooie street art te bekijken.

Doel is een klein dorpje in België, gepland om volledig gesloopt te worden om plaats te maken voor een haven. Elk protest en al het super mooie street art kunnen deze verwoesting niet tegenhouden. Er zijn nog maar 25 bewoners over die weigeren hun huis te verlaten. Ondertussen veranderd dit dorpje in een openlucht atelier met een post apocalyptisch gevoel.

We verwachtten lege straten en chagrijnige bewoners, die niet zitten te wachten op ‘ramptouristen’. Maar het tegendeel was waar. Toen we er aankwamen hing er naast een bord met allemaal waarschuwingen ook een poster voor een rommelmarktje haha, we waren dus niet de enige!

Ik zou zeggen, kijk verder voor alle foto’s. Het zijn er een hoop!
doel03

doel04

doel05

doel06

doel07

doel08

doel09

doel10

doel11

doel12

doel13

doel14

doel15

doel16

doel17

doel18

doel19

doel20

doel21

doel22

doel23

doel24

doel25

doel26

doel27

doel28

doel29

doel30

doel31

doel32

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mira 20/02/16

    Hoi wat leuk! Is dat Doel, Beveren? Ong half uur van Antwerpen?
    Thanks. Groetjes Mira

  • Leave a Reply