Reisverslagen, Reizen, Verenigde Staten

Nevada: Hooverdam

De start van onze campertrip! Vanuit San Diego vertrokken wij met onze enorme camper richting Las Vegas, onderweg stopten wij bij de bekende betonnen boogdam, Hooverdam.

De Hoover Dam ligt op de grens van de staten Arizona en Nevada. Het is gebouwd in de jaren 30, op nog geen 50 kilometer vanaf Las Vegas. Als je over de rand kijkt zie je ruim 200 meter lager de machtige Colorado River stromen terwijl achter de Hoover Dam dezelfde rivier een enorm stuwmeer vormt. De Hooverdam is één van de zeven industriële wonderen van de VS en het is dan ook ruim 200 meter breed aan de voet en aan de top 15 meter. Er was ruim 3 miljoen kubieke meter beton nodig voor de bouw. Tegenwoordig is het de op één na hoogste dam in de VS en levert het stroom op voor meer dan een miljoen mensen.

We zijn er maar kort gestopt, want we moesten door naar Las Vegas, maar we hebben toch nog een aantal foto’s geschoten:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply